Hallby har gjort klart med ung talang

IF Hallby presenterade idag Olle Ek som nyförvärv inför kommande säsong. Ek spelar just nu i Alingsås där han har gjort flera matcher i A-laget denna säsong.

Olle Ek spelar i Alingsås och har gått på riksgymnasiet i Göteborg de senaste tre åren. Han har gjort flera matcher med Alingsås som är ett av topplagen i handbollens elitserie. Hallby har han också stött på under årets säsong när han har spelat med Alingsås B-lag som spelar i samma division som Hallby.
– Vi har bra kolla på Olle och vi har har varit ute efter honom ända sen i höstas så vi är väldigt glada att vi har lyckats knyta honom till oss, säger Hallbys sportchef Kim Shepherd. 

Stark försvarsspelare
Olle berättar att hans styrka är kontringsspelet och att han är målfarlig.
– Det är mina styrkor men jag vill och behöver bli bättre på alla delar i spelet och det hoppas jag kunna bli här i Hallby. Jag vill genom mitt spel hjälpa Hallby att etablera sig, säger Olle Ek.

Shepherd däremot belyser en annan del i Olles spel. – Han är väldigt bra försvarsspelare. Han är mångsidig och kan spela flera olika försvarsspel.

Nöjd med laget
Hallby vann serien med åtta poäng förra året och Sheperd känner inte att det behövs så mycket mer förstärkningar.
– Vi är nöjda med laget. Det är väldigt gott betyg att vi vann med förra årets trupp. Vi har fått behålla de flesta men också värvat en spelare som Olle så det ser bra ut, avslutar Shepherd.

-----

No more pages to load