Fredric Fendrich. Foto: PeaX Svensson

Fendrich: ”Vet ju hur bra Rasmus Elm kan vara”

Jönköpings Södra gästar Kalmar i den allsvenska premiären. Hemmalagets största hot är på förhand mittfältsstjärnan Rasmus Elm.
   – Det gäller att ligga tight på honom, säger J-Södra mittfältaren Fredric Fendrich.

Det är bara dagar kvar tills Jönköpings Södra sparkar i gång den allsvenska säsongen. Kalmar FF står för motståndet på Guldfågeln Arena på lördag.

Den allsvenska nykomlingen ställs inför ett tufft test då den tidigare landslagsmittfältaren Rasmus Elm med största sannolikhet kommer styra hemmalagets mittfält.

– Alla vet ju hur bra Rasmus Elm kan vara när han är som bäst och det gäller att ligga tight på honom, säger J-Södra-mittfältaren Fredric Fendrich till Jmini.

– Men Kalmar har fler spelare än Rasmus och flera andra med bra egenskaper som vi måste hålla koll på.

Hur mycket har ni pratat om Kalmar som motståndare?

– Vi har tränat på lite smådetaljer. De (tränarstaben) har scoutat Kalmar, hur de spelar och hur vi ska försöka utnyttja det. Sen kommer det lite videoklipp och videoanalys i morgon (fredag), säger Fendrich.

Lördagens match blir J-Södras första i Allsvenskan sedan 1969. Laget förväntas – bland annat av de allsvenska lirarna själva som i C Mores spelarenkät rankar J-Södra som en av favoriterna till att trilla ur – slåss i botten av tabellen.

– Vi kan inte tänka längre än nästa match. Just nu ligger fokus på Kalmar på lördag. Sen efter det kommer fokus ligga på Malmö hemma på onsdag, säger Fendrich.

– Vi är anpassningsbara till vilket motstånd vi möter, vilket underlag vi spelar på och vilket väder det är. Mycket spelar in. Trots att laget spelar den allsvenska premiären på bortaplan verkar de kunna räkna med ett stort stöd.

Runt 1 000 grönvita supportrar förväntas ta sig till Kalmar, rapporterar JKPG Live på torsdagen.

– Det är helt fantastiskt att så många bussar och supportar kommer ner till Kalmar. De gör fantastiskt mycket för oss. Det är hur kul som helst. Man får förbereda sig så mycket man kan på att det kommer vara mycket publik. Men det ska vi fixa, säger Fendrich.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load