JIK vill förändra och förbättra sin organisation. Arkivbild. Foto: PeaX Svensson

Så vill JIK bygga långsiktig framgång: ”En utmaning”

Jönköpings IK har rönt stora sportsliga framgångar. Men för att klubben ska nå långsiktig framgång jobbar JIK nu med att förbättra föreningens organisation.
   – Det är en utmaning, säger Dan Nordlöf, vice ordförande.

Jönköpings IK:s herrar var förra säsongen nära att ta klivet upp till Svenska superligan. Klubbens damlag spelade under säsongen 2015/16 i den högsta divisionen men trillade ur.

Nu vill JIK efter sina sportsliga framgångar bygga en långsiktig modell för att fortsätta utmana de bästa innebandyklubbarna i Sverige. Föreningen håller därför på med ett arbete för att förbättra sin organisation.

– Det är så att organisationen kan möjliggöra sportslig framgång annars kommer det bli ryckigt, säger Dan Nordlöf, vice ordförande i JIK, till Jmini/JKPG Live.

– Vi har ett mantra som handlar om att vi ska bli fler som gör mindre. Man ska inte brinna för mycket då är risken att man bränner ut sig och man skrämmer bort andra som skulle vilja vara med men inte kan binda upp sig för mycket.

Enligt JIK:s nya riktlinjer vill föreningen att varje fråga ska hanteras av två eller tre personer. Det innebär att klubben blir mindre personberoende, säger Nordlöf.

I förbättringsarbetet med organisationen ingår även en plan för att förbättra ledarskapet.

Men utvecklingen går inte över en natt och arbetet förväntas fortlöpa under en tid framöver.

– Det är en utmaning. Det sker väldigt mycket. Det är det som gör att det är så spännande. Sedan får vi hoppas att det syns mer och mer, säger Nordlöf.

Den här artikeln har också publicerats på JKPGLive.se.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load