Hallby Handboll inleder Allsvenskan med hemmamatch mot Tyresö på söndag. Foto: PeaX Svensson

Förväntansfullt Hallby laddar för premiär: ”Alla är spända”

Premiären för Hallby Handboll i årets Handbollsallsvenska är bara dagar bort när Tyresö gästar Arenan på söndagen. Ett tufft test redan i den första omgången för nykomlingen. 
   – Ett stort och tungt lag, säger Hallbys tränare Kim Shepherd. 

Förra säsongen tog Hallby Handboll steget upp i Allsvenskan. På söndag är det dags för avkast i Sveriges näst högsta division.

För det blåklädda hemmalaget väntar Tyresö hemma i Arenan.

– För det första är det väldigt skönt att den här försäsongen är över. Det har varit världens längsta och vi har spelat väldigt många matcher. Det är himla gött att få börja spela om poäng, säger Hallbys tränare Kim Shepherd.

Hallby kommer till matchen med en fullt frisk trupp.

– Känslan i laget är bra. Det är klart att vi alla är spända inför en premiär när vi är nykomlingar. Men det är en positiv känsla, säger Shepherd.

Är det skönt som nykomling att ni får starta hemma i en miljö som ni känner till och slipper resa?

– Det får man säga. Å andra sidan när vi möter ett lag som jag tror kommer hamna i mitten ska vi prestera ett resultat. Det är ett av tillfällena att ta poäng. Men visst är det skönt att slippa resa det första vi gör.

– Vi möter Rimbo i den andra omgången. Det skulle vara hemskt skönt att få självförtroende inför den eftersom det är en lång resa och tuff match.

Vad säger du om er motståndare Tyresö?

– Det är en rätt tuff motståndare. De är ett av de lagen i allsvenskan med högst medelålder med många killar som spelat länge. Det är ett stort och tungt lag. De kommer kliva på hårt, det kommer vara tufft. Det är man inte riktigt van vid när man kommer från Division 1.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load