HV föll i sudden i Växjö

HV71 stod för en stark vändning i den andra perioden mot Växjö Lakers. Men laget lyckades inte hålla hela vägen och förlorade i sudden death.
– Otroligt surt att förlora efter arbetsinsatsen, säger tränare Johan Lindbom till C More.

HV71 kom till Växjö med starkt självförtroende efter segern i premiären mot Linköping. Men laget fick en mardrömsstart på matchen. Calle Rosén gav hemmalaget ledningen fyra minuter in i den första perioden. Toumas Kiiskinen gjorde några minuter senare 2-0 efter en riktigt snygg uppåkning och det såg tungt ut för HV. Men med 31 sekunder kvar av perioden reducerade Filip Sandberg till 2-1 efter ett snyggt förarbete av Lawrence Pilut och gav HV luft under vingarna inför andra perioden.

Där kom HV igång rejält och spelade riktigt bra. Fyra minuter in i perioden kvitterade Martin Thörnberg till 2-2 och två minuter senare gav Anton Bengtsson HV ledningen med 3-2. I den sista perioden drog HV på sig många utvisningar och bjöd in Växjö i matchen. Och med fyra minuter kom kvitteringen. Liam Reddox satte 3-3 och tog matchen till förlängning. Där drog hemmalaget det längsta strået. Dylan Reese fick ett felskär och Dennis Everberg kunde avgöra 25 sekunder in i förlängningsperioden.
– Otroligt surt att förlora efter den arbetsinsatsen vi gör, säger Johan Lindbom till C More efter matchen.
– Vi har två möjligheter att avgöra, tyvärr studsar det inte vår väg. Vi tar för mycket utvisningar men det är tillfälligheter som avgör, tungt.

-----

No more pages to load