Rönneklev slutar efter säsongen

Han har gjort över 238 matcher i Superettan och 43 i Allsvenskan för Jönköpings Södra. Nu väljer han att lägga skorna på hyllan.

Jönköpings Södra meddelar i ett officiellt pressmeddelande att Viktor Rönneklev avslutar sin aktiva fotbollskarriär efter säsongen.

Viktor Rönneklev spelade i IFK Norrköping i åtta säsonger innan han hittade tillbaka till Jönköping och J-Södra där han nu avslutar karriären.

Jimmy Thelin berättar för den officiella sajten att det är en viktig spelare som nu lämnar.

“Viktor är en utmärkt ambassadör för Jönköpings Södra IF. Viktor är en spelare som alltid sätter gruppen före sig själv, han finns där hela tiden för att göra laget bättre. Han lyfter alltid intressanta synpunkter och diskussioner om fotboll, som han delat med oss i ledarteamet och med sina medspelare. Taktiskt är Viktor en spelare på mycket hög nivå som alltid spelar med ‘smartness’ i sitt spel och har förmågan att anpassa sitt spel på rätt sätt match efter match. Han har gjort mycket för Jönköpings Södra IF, och jag hoppas att våra nuvarande och framtida spelare lär mycket av honom. Han har förmågan att kombinera hårt jobb och sprida glädje och trygghet som är så viktigt på denna nivå”.

Även lagkaptenen Tommy Thelin kommenterade Rönneklevs avsked.

“Efter säsongen lämnar en speciell person, omtyckt av alla, laget. En person som sätter andra människor före sig själv och som sprider ett lugn både på och utanför planen. Tack för allt Viktor, jag önskar dig lycka till med allt du företar dig!”

Det är sex omgångar kvar av den pågående allsvenska säsongen.

-----

No more pages to load