Persson om HV:s starka boxplay:”Du ska ju inte jinxa”

Imorgon möter HV71 Frölunda i Kinnarps Arena. Frölunda är ett av lagen som får med sig mest utvisningar i ligan. Därför blir HV71:s starka boxplay en nyckel för tre poäng. Och i boxplayspelet har HV varit framgångsrika hittills. Laget är 100%-iga i boxplay hittills.
– Nu ska du ju inte jinxa här, haha, säger backen Christoffer Persson. 

Imorgon kväll är det dags för HV71:s hemmapremiär. Regerande svenska mästarna, Frölunda, kommer på besök. En speciell match på många sätt för HV71:s nyförvärv, Christoffer Persson, som förra säsongen spelade för just Frölunda.
– Det är klart det är speciellt, men det är nog lite mer speciellt att få göra hemmapremiär i serien, säger han och fortsätter:
– Vi vill ju göra det här till vår hemmaborg och vara ett starkt hemmalag. Det ska vara svårt att ta poäng här och det hoppas vi att vi kan börja med redan imorgon.

Frölunda är ett av lagen som fått med sig flest utvisningar såhär långt i SHL. Då kan spelet i boxplay bli avgörande. Och det är något som har fungerat bra för HV såhär långt. Laget är 100%-iga i spel i numerärt underläge såhär långt. Persson är den spelare i HV som fått mest istid i boxplay och han är nöjd med hur laget spelat i spelformen och lite vidskeplig.
– Nu ska du ju inte jinxa här, haha. Du ska inte ta upp det överhuvudtaget ens. Du ska bara lämna den där och låta det vara, haha. Nej men tanken är vi ska fortsätta vara det.
– Vi är kaxiga i boxen och vågar ligga på och ger dem ingen tid. Ska de få ett bra läge i powerplay så måste de göra 3-4 riktigt bra pass. Vi är aktiva och kaxiga, säger han.

Matcherna mot Frölunda brukar bli jämna och tuffa, Persson är redo för en tuff match.
– Det blir alltid bra matcher mot dem här i Kinnarps och så är det ju lite derby, det kommer bli en tuff match och det gäller att vara på tårna.

De senaste fem säsongerna har Persson spelat för morgondagens motståndare. Men ännu har han inte hört någon psykning från sina gamla lagkamrater.
– Nej inte än, vi får se om det kommer något under dagen, men det tror jag inte. De har ju öppnat lite tungt så de ska kanske inte vara så kaxiga.
–Det är jag som ska vara kaxig, säger med ett brett leende.

 

-----

No more pages to load