Mullsjö tog första hemmasegern efter stark vändning

Det såg länge ut att bli ännu en förlust på hemmaplan för Mullsjö hemma mot Helsingborg. Men laget stod för en riktigt stark vändning och kunde till slut vinna med 7-5.

Den första perioden var Mullsjös. Hemmalaget spelade i ett högt tempo och skapade flera riktigt bra chanser. Men Helsingborgs målvakt spelade riktigt bra och stod emot. Men istället för ett ledningsmål för hemmalaget så var det bortalaget, Helsingborg, som skulle göra matchens första mål. Med 38 sekunder kvar att spela av den första perioden kom Helsingborg i en blixtsnabb kontring och Jonathan Nilsson kunde göra 1-0 till bortalaget.

9.35 in i den andra perioden fick MAIS en straff. Men Daniel Gidske la en riktigt lam straff som bortalagets målvakt enkelt kunde rädda. I det efterföljande powerplay-spelet lyckades MAIS inte heller skapa några farligheter och bortalaget var fortsatt i ledningen och kunde strax därefter utöka till 2-0. Än en gång genom Jonathan Nilsson. Men Mullsjö kom tillbaka snabbt. Tobias Utterberg reducerade snabbt till 2-1. Och några minuter senare kom kvitteringen genom Arvid Wibring Lindqvist. Men strax efter kvitteringsmålet kom en kalldusch för MAIS. Helsingborg gjorde 3-2 genom Jami Manninen. Och det var också resultatet efter två spelade perioder.

I den tredje perioden fick MAIS en tung start. 1.29 in i perioden gjorde Helsingborgs Linus Nordgren 4-2 till bortalaget. Strax därefter fick bortalaget chansen i powerplay. Jonathan Nilsson gjorde då sitt tredje mål för kvällen med ett snyggt skott upp i krysset. Många trodde då att matchen var avgjord. Men Mullsjö ville annat. David Gillek reducerade till 5-3. Strax därefter fick Mullsjö ett powerplay. Där reducerade Johan Nygårdh till 5-4 och hemmalaget var tillbaka i matchen. Nygårdh höll sig framme ännu en gång och satte den viktiga kvitteringen till 5-5 efter 9.41 i den tredje perioden. Och med 3 minuter kvar av matchen fullbordades vändningen. Kim Ganevik fick bollen ute på kanten i ett bra läge och smällde in 6-5 till Mullsjö. Med 1.09 kvar att spela satte Isaac Rosén avgörande 7-5 i tom kasse.

-----

No more pages to load