Foto: Mattias Landström

Jönsson: HV71 imponerade – stort

HV71 hemmaslog Örebro med 5–1 på lördagen. Sport JKPG/Jminis krönikör Adam Jönsson är nöjd med vad han såg. 

Det här var en sådan där match som kunde glidit HV71 ur händerna.

Laget var betydligt bättre än gästande Örebro under inledningen av lördagens match i Kinnarps Arena. Men HV fick inte utdelning för sin starka offensiv samtidigt som motståndarna kunde äta sin in i matchen.

Det var upplagt för en rejäl besvikelse.

Men HV71 visade något helt annat. Laget visade tålamod och moral, vilket också låg till grund till lördagens fullpoängare.

För i den andra perioden kom de blåklädda hemmaspelarna ut med en rejäl fart och tro på att deras eget spel skulle räcka hela vägen till tre poäng.

Och de fick naturligtvis rätt.

Först kom 1–0 genom Filip Sandberg som vid den högra tekningscirkeln sprätte upp pucken i krysset i powerplay.

Därefter kom 2–0 när Erik Brännström åkte sig fri i slottet från sin backposition, fick pucken och vispade upp den bakom en chanslös Julius Hudacek.

Knappt åtta minuter senare grundlurade Christoffer Törngren hela Örebro-försvaret. I stället för att släppa pucken (och backen tog ju faktiskt bort passningsvägen) avslutade han elegant mellan benen på Hudacek och 3–0 var ett faktum.

Örebro kunde visserligen reducera. Men de var egentligen aldrig nära. Detta var HV71:s match från första början och laget gjorde det bra som höll ihop spelet och fick med sig tre poäng.

Det är en styrka att kunna vinna matcher även om spelet inte alltid ger utdelning. Det är betryggande inför de ännu viktigare matcherna som onekligen kommer komma att HV nu verkar ha hittat rätt framför mål igen – både i powerplay och spel 5-mot-5.

Ett lag i sämre form och med sämre självförtroende hade inte vunnit den här matchen. Men ett HV71 med fyra raka segrar i ryggen var den självklara vinnaren i kväll. Och den nu fem matcher långa segersviten kan faktiskt bli ännu längre. 

Örebro är kanske inte det bästa laget i ligan den här säsongen. Men ett lag som är i den prekära situation som gästerna är i spelar tufft och är tunga att möta. HV71 gjorde det bra som stod upp och spelade minst lika fysiskt som gästerna. 

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: HÄR ÄR HV71 BÄST I SHL

LÄS OCKSÅ: LEKSAND INTRESSERAT AV HV-STJÄRNAN

-----

No more pages to load