Foto: Mattias Landström

Jönsson: Tungt – men ingen katastrof, HV71

HV71 föll borta mot Skellefteå med 3–2 på tisdagskvällen. Men trots förlusten har laget satt skräck i övriga SHL, skriver Sport JKPG/Jminis Adam Jönsson. 

Hockeymatcher kan ändras på ett ögonblick. Det var också det som hände när HV71 besökte Skellefteå på tisdagskvällen.

HV71 inledde med hög press och forecheckade riktigt bra, vilket skapade farliga chanser framåt. Det dröjde till exempel bara elva sekunder innan Filip Sandberg fick matchens första chans.

Och efter drygt två minuter hade Oscar Sundh snappat upp en indianare och prickat in 0–1 helt fri framför mål.

Med drygt två minuter kvar av perioden kom också 0–2 efter en riktigt vacker spelvändning där Mattias Tedenby var sist på pucken och gjorde SHL-poäng nummer 100.

Den första akten var helt och hållet HV71:s. Det var helt enkelt en riktigt bra period som såg ut att lägga grunden till tre poäng.

Men Skellefteå spelade upp sig under mittenakten och satte rejäl nerv med sitt 1–2-mål. Efter bara 26 sekunder i den tredje kom också 2–2 och medvinden blåste i SAIK-ryggarna.

HV71 drog på sig en del utvisningar. Och även om gästernas boxplay stundtals var riktigt bra den här kvällen så räckte det inte. Hemmalaget gjorde två mål i powerplay och det blev helt enkelt avgörande.

Men spelmässigt var laget nog så bra som Skellefteå. Visst, HV släppte till en del chanser bakåt men utan Joni Ortio i hemmamålet hade kanske den här matchen varit avgjord redan efter 20 minuter.

Att besegra ett formstarkt lag som Skellefteå på bortais är ingen enkel uppgift. Men HV71 gjorde förlusten till trots en ganska bra insats.

Till veckoslutet väntar ett dubbelmöte med Leksand. På lördagkväll kan Jönköpingslaget därför ha påbörjat en ny segersvit. Och även om laget föll i kväll har de garanterat redan satt skräck i övriga SHL-lag.  

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: SKELLEFTEÅS ORO – ‘‘HAR VARIT HET’’

LÄS OCKSÅ: HV-TALANGER UTTAGNA TILL SMÅKRONORNA

-----

No more pages to load