Foto: Mattias Landström

HV71:s sköna svar efter nya segern

HV71 hemmabesegrade Leksand med 3–1 på fredagskvällen. Sport JKPG/Jminis Adam Jönsson var trots det jämna resultatet nöjd med vad han fick se i Kinnarps Arena.

Bra lag maler ned motståndet över tid. Och det var precis det HV71 gjorde hemma mot Leksand på fredagskvällen. 

Laget kom ut med riktigt bra fart och pressade tillbaka gästerna djupt ned i egen zon under den första perioden. Det var därför naturligt att Leksand förr eller senare skulle dra på sig en utvisning. När HV då fick chansen small det direkt. Erik Christensen vispade in en puck från Niklas Hansson som ändrade riktning på ett LIF-blad. 

Ett par minuter senare var det dags igen. Adam Almquist lossade bössan från blålinjen och med hjälp av bra trafik framför gästernas kasse hamnade 2–0 på tavlan och matchen såg ut att vara hemma. 

Och visst var den det. 

För även om Leksand kunde reducera i slutminuten av den första akten och spela betydligt bättre (samtidigt som HV71 gick ned sig) i mittenperioden var det egentligen aldrig något snack om saken. Det här var hemmalagets afton. David Petraseks tröja hade inför matchen hissats i taket och HV skulle inte göra sin forna storback besviken. 

Den fart och tyngd som HV71 spelade med i kväll har vållat problem för nästan alla lag i SHL den här säsongen. Fredagens matchen var förstås inget undantag. Det spelar liksom ingen roll att resultatet var jämnt och att det fanns en viss nerv i matchen. HV var bättre än Leksand. 

När Martin Thörnberg elegant skickade in 3–1 i början av den tredje perioden kändes också matchen avgjord. 

Kvällens drabbning gav också laget några välbehövliga svar. 

Jag tillhör den skara som tycker grymt bra om Fredrik Pettersson-Wentzel. När ‘‘PW’’ spelar på topp är han en av SHL:s bästa målvakter. Visst, han är lite fladdrig och släpper en del retur. Men han står också för riktigt spektakulära räddningar. 

Fast någonstans måste även jag se nyktert på HV71:s målvaktssituation. Linus Söderström gjorde på nytt en riktigt bra insats. Det känns helt enkelt tryggt när den unge burväktare står mellan stolparna. Han borde vara HV:s förstaval nu när det närmar sig slutspel. Inte för att ‘‘PW’’ är dålig. Söderström är helt enkelt så pass bra just nu. Räddningsprocenten på 93,06 är även den bättre än ‘‘PW:s’’ (90,91). 

Erik Christensen gjorde en av sina bättre matcher den här säsongen. Centern spelade stabilt i egen zon och var ett ständigt hot framåt. Det blev ett mål och en assist från kanadensarens klubba. Dessutom hade han bud på mer. För den som specialstuderade HV:s nummer 24 den här kvällen fick han eller hon se en ruggigt smart spelare som med ett par enkla skär ofta tog sig loss från sin markering och hamnade fri framför mål. 

Några andra snabba tankar: 

– Erik Brännström fortsätter imponera. Hans modiga passningsspel är en fröjd att se

– Finns det någon som kämpade hårdare än Filip Sandberg (ja, kanske men fan vad han kör på där ute)?

– HV71 offrar sig något enormt hela matchen. Är det någon som har koll på hur många skott som laget täckte undan? 

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: MAGISKA HYLLNINGEN AV PETRASEK

LÄS OCKSÅ: LEKSANDS LYCKA – STJÄRNAN DEBUTERAR MOT HV71

-----

No more pages to load