Tre poäng efter rysare för HV71

Det var ett revanschsuget Leksand som ställde upp mot HV71. Ett Leksand som också är starka på hemmaplan. Men HV lyckades få med sig tre poäng med slutresultatet 2-1 (0-0, 1-1,0-1) efter en riktig rysare. 

I HV var de tongivande spelarna Mattias Tedenby, Ted Brithén samt Simon Önerud borta från spel. Samtidigt var det ett revanschsuget Leksand som ställde upp efter 1-3-förlusten under fredagen.

Hemmalaget hade publiken i ryggen och drog upp tempot på direkten. HV hade några lägen men hemmalagets stolpskott och ett friläge från Johan Olofsson var de farligaste i perioden. HV:s målvakt Fredrik Pettersson Wentzel gjorde ett bra jobb i målet. Perioden spelades av utan några utvisningar och slutade även mållös. 

I andra fortsatte hemmalaget visa vägen. Det gav också utdelning då Erik Canstonguay satte ledningsmålet för Leksand. Matchen fortsatte med press från hemmalaget och Pettersson Wentzel fortsatte visa klass i målet.

Till slut fick HV in en kvittering. Det var Erik Brännström som laddade skottet mot mål. Pucken kom istället till Kevin Stenlund som styrde in den mellan benen på Leksands målvakt. Där med stod resultatet 1-1. Det mindre fysiska spelet försatte dock att synas. Någonting som gynnade hemmalaget.

– Vi startar lite sämre än vad vi gjorde första. Sen kom vi in i det ju längre perioden gick och gjorde det bra på slutet. Vi måste fortsätta med mer puckar in på deras mål, säger Kevin Stenlund till Cmore.

Fem minuter in i tredje spelade HV till sig en tre-mot-en-situation. Oscar Sundh la en sidledespass till Pär Arlbrandt, som satte pucken i mål. Minuterna senare var Leksand nära att kvittera. Men återigen visade Pettersson Wenzel styrka i målet. 

Efter det fick HV igång en press. När det kändes som HV hade fått kontroll på matchen fick istället Leksand till ett farligt läge. Så med fyra minuter kvar av matchen var det svårt att veta vart matchen skulle sluta. Leksand tog ut målvakten och här kom även matchens första utvisning. HV hade för många spelare på isen. Ett onödigt misstag som gjorde att Leksand hade en minut och 25 sekunder på sig att kvittera. Men jönköpingslaget orkade hålla ifrån och matchen slutade 1-2. 

En spelare som visade klass idag var Andreas Borgman som har hittat tillbaka bra efter sin skada. Även Oscar Sundh klev fram när flera spelare var borta. 

-----

No more pages to load