HV71 bortaslog Djurgården. Jminis Adam Jönsson var nöjd med vad han såg. Foto: Mattias Landström

Jönsson: HV-spelet som kan bära långt i vår

HV71 bortabesegrade Djurgården med 2–1 på tisdagskvällen. Och vilken bortamatch Jönköpingslaget gör.

Mattias Tedenby, Simon Önerud, Dylan Reese, Ted Brithén och Teemu Laine stod samtliga på HV71:s skadelista inför mötet med Djurgården på tisdagskvällen. Då skulle det på förhand vara en tuff uppgift för Jönköpingslaget. 

Men det blev precis tvärtom. 

HV71 visade en klass som bar laget till tre poäng. Och det började redan i defensiv zon. Laget släppte knappt till några chanser. När Djurgården väl kom till skott – och det var inte ofta – stod Fredrik Pettersson-Wentzel tryggt mellan stolparna. Det var nästan som om han på allvar kände flåset från Linus Söderström om vem av Jönköpingslagets burväktare som ska få bära förstaspaden i slutspelet. 

Offensivt var HV lika rappa som vanligt. Visst, det var färre heta målchanser än vanligt. Men laget var bättre. Det var därför inte konstigt att Martin Thörnberg kunde trycka in 0–1 i mitten av den andra perioden. 

När Lawrence Pilut i slutet av den samma smackade in ett stenhårt slagskott i krysset kändes matchen hemma även om det var 20 minuter kvar på klockan. 

För det här var egentligen HV71:s match från start. Och den visade också det som kan komma att bli lagets största vapen i vår. Precis som jag skrivit om många gånger förr har laget en fart som utmanar även de bästa försvaren i ligan. 

Fast i dag måste ändå defensiven lyftas som det stora segervapnet.

Jönköpingslagets försvar ger offensiven chansen att skina. Men hockey är ett lagspel och även försvarsspelet är beroende av offensiva spelare. Det visade inte minst Filip Sandberg, Anton Bengtsson och Erik Andersson under tisdagens match.

Att HV sedan har spetskompetens i framför allt Martin Thörnberg och Erik Christensen skadar ju inte heller. 

Kort sagt var kvällens insats en av de bättre bortamatcherna HV71 gjort i år. 

Några andra tankar från kvällens seger: 

– HV71 har en rejäl bunke ungdomar som knackar på A-lagsdörren. Erik Brännström är redan där. Nu står hans bror Isac på tur

– Vem ska egentligen ha förstaspaden i HV71? Så sent som i förra veckan skrev jag att Linus Söderström var det självklara valet. Men frågan är om inte Johan Lindbom fått lite huvudbry efter ‘‘PW:s’’ två fina insatser på lika många matcher

– Andreas Borgman får en ny chans i Tre Kronor nästa vecka. Om vi tittar på kvällens match är det väl egentligen inte konstigt varför. Jäklar vad han kan lira den där 21-årige backen som blivit SHL:s största utropstecken den här säsongen

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: HV71:S NYA SUPERDUO TRIVS TILLSAMMANS

LÄS OCKSÅ: HV71:S STJÄRNOR KAN PRISAS – SOM SHL:S VACKRASTE

-----

No more pages to load