David Ullström. Foto: Mattias Landström

Ullström återvänder till HV71

HV71 har gjort ytterligare ett värvningsdrag inför slutspelet. Nu står det klart att forwardsstjärnan David Ullström återvänder till klubben.

För ett par veckor sedan började David Ullström träna med HV71. Det tog inte lång tid innan ryktena om att Jönköpingslaget skulle knyta till sig sin forne stjärna gick varma.

– Vi har inte skrivit ett avtal med honom men vi känner att David är på god väg i sin rehabilitering, och om han ska ha en möjlighet att spela hockey mer denna säsong så måste han vara med och träna, sade HV71:s assisterande sportchef Johan Davidsson i ett klipp på klubbens Facebook-sida i början av februari.

Men nu står det klart att det blir spel i HV-tröjan redan den här säsongen för David Ullström.

HV71 presenterade på onsdagen att klubben skrivit ett kontrakt med den tidigare KHL-stjärnan som i vintras bröt sitt kontrakt med Minsk efter en axelskada.

– Det är såklart en oerhört speciell känsla att dra på sig HV-tröjan igen och få möjligheten att spela i Kinnarps Arena. HV71 har något bra på gång och laget många kvaliteter och jag ser fram emot att få representera moderklubben igen. Nu hoppas jag bara att allt går bra med min rehabiliterade axel så att jag kan komma igång och spela och hjälpa HV71 till framgång, säger David Ullström i ett pressmeddelande. 

Sportchef Johan Hult. 

– David är en klasspelare som verkligen kan göra skillnad. Vår förhoppning är att alla tester som ska genomföras går som de ska och att han kan bli redo för spel.

Kontraktet gäller säsongen ut. 

Den senaste gången fansen kunde se Ullström i HV-tröjan var när klubben plockade hem SM-guld 2010. 

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: HV71 VÄRVAR FINSK LANDSLAGSMAN – DÅ KAN HAN DEBUTERA

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load