Foto: Mattias Landström

Jönsson: Ännu ett guldkorn på plats för HV71

HV71 bortabesegrade Karlskrona med 5–2 på torsdagskvällen. Laget har nu fem raka segrar. Och när lagets powerplay nu åter börjat fungera jagar klubben de verkliga topplatserna i SHL. 

HV71 har lagt ytterligare en pusselbit på plats för att laget ska ha en chans på guldet i vår. Laget har äntligen börjat göra mål regelbundet i powerplay igen.

Ni som har följt Jönköpingslaget under säsongen – framför allt den andra halvan – vet hur mycket vi i media och spelarna själva har pratat om förbannelsen att HV inte kan göra mål i numerärt överläge.

Men när Ted Brithén smällde in 1–0 borta mot Karlskrona på torsdagskvällen gjorde gästerna mål i powerplay för tredje matchen i rad.

Att ha ett fungerande spel i 5-mot-4 är en av de sakerna som måste fungera för att ett lag ska gå långt i ett slutspel.

Nu har HV71 i tur och ordning gjort mål i spelformen mot Skellefteå, Brynäs och Karlskrona. Samtliga är lag som vi ändå får se som starka defensivt.

En extra krydda var förstås att David Ullström snyggt kunde passa fram Brithén och därmed göra sin först poäng redan i sin andra match. Det är viktigt att få i gång en spelare som honom tidigt.

HV71 har nu visat att laget har en stark defensiv, produktiv offensiv och ett riktigt bra målvaktsspel.

Laget har dessutom fem raka segrar. Den goda formen kommer vara viktig att bära med sig in i slutspelet.

Matchen i övrigt då?

Nja, HV71 gjorde väl vad vi kunde förvänta oss. Varken mer eller mindre.

Den första perioden gick klart till gästerna. De spelade snabbt, rappt och matchen kändes egentligen avgjord när Mattias Tedenby styrde in 2–0.

Mittenakten såg ut att gå samma väg. Men när Mattias Karlsson oväntat fick in 2–1 – en puck som Fredrik Pettersson-Wentzel ska rädda alla dagar i veckan (vi behöver inte prata mer om den tavlan) – gav den förre HV-spelaren energi till sitt lag.

Fast när Erik Christensen satte 3–1 i början av den tredje perioden var det avgjort. 

På det stora hela var det en väl genomförd match av ett HV71 som nu verkligen har häng på både första- och andraplatsen i SHL.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: HV71 VILAR TALANGEN – HAN ERSÄTTER

LÄS OCKSÅ: HV71:s NYA DRAG – SAMARBETAR MED FORSKARE

LÄS OCKSÅ: UPPGIFTER – HV71 GÅR MISTE OM SUPERTALANGEN

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load