Foto: Montage/PeaX Svensson/Mattias Landström

Jönsson: HV71 körde in i en Steenmur

HV71 föll med 0–1 borta mot Färjestad på lördagseftermiddagen. Och det var inte helt orättvist att laget förlorade den här dagen, skriver Sport JKPG/Jminis Adam Jönsson.

Den fina sviten är bruten – dubbelt upp. HV71 hade fem raka segrar i SHL och sju raka segrar mot Färjestad inför lördagens drabbning.

Och det var egentligen inte konstigt att HV föll i dag.

Färjestad skapade mest och bäst. Jönköpingslaget hade svårt att hitta ytor i offensiv zon samtidigt som Stefan Steen murade igen kassen när HV71 väl kom till lägen. Gästerna körde in i en Steenmur helt enkelt.

Det var kanske egentligen inte så konstigt att gästerna hade svårt den här eftermiddagen. Färjestad hade inför matchen hållit fyra nollor på den fem senaste matcherna.

Färjestad var hetare under hela matchen. HV71 fick inte långa anfall och förlorade för många närkamper. Det är där skillnaden var i dag.

Men det fanns trots allt positiva bitar som Jönköpingslaget kan ta med sig från Löfbergs Arena.

Äntligen fick HV ordning på det där stundtals riktigt svajiga boxplay-spelet. Jag har i flera texter den senaste tiden sagt att bit efter bit har fallit på plats i lagets jakt på guld. Det har handlat om målvaktsspelet (och Fredrik Pettersson-Wentzel gjorde en bra match i dag), powerplay-spelet och en het kedja med Mattias Tedenby, Lias Andersson och Filip Sandberg.

Att laget i dag lyckades döda flera utvisningar – vissa som var väldigt billiga – är ett positivt tecken.

Offensiven funkade inte riktigt i dag (samtidigt som FBK var starka i egen zon). Men mycket annat var på plats.

Det är inte otänkbart att HV71 ställs mot just Färjestad i en kvartsfinal.

Självklart borde det då vara lite oroväckande för Jönköpingslaget att rivalen gjorde en så pass stark insats som de gjorde i dag.

Men sett över sju matcher är jag säker på att HV tar det. Laget är helt enkelt tillräckligt bra för att åtminstone vinna fyra hemmamatcher.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: JÖNSSON – ÄNNU ETT GULDKORN PÅ PLATS FÖR HV71

LÄS OCKSÅ: FÄRJESTADS HV-RESPEKT – ‘‘BÄSTA LAGET I SHL’’

LÄS OCKSÅ: NU KLIVER HV-STJÄRNAN IN I FÖRSTAKEDJAN 

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load