Foto: Mattias Landström

Jönsson: Evighetsmaskinen HV71 trummar på i SHL-toppen

HV71 hemmaslog Luleå med 6–0 på tisdagskvällen. Segern var av yttersta vikt för att nå en andraplats i SHL-tabellen. Och spelmässigt imponerade hemmalaget, skriver Sport JKPG/Jminis Adam Jönsson.

Det skulle dröja nästan 44 minuter. Men det var egentligen aldrig något snack när HV71 tog emot Luleå på hemmais på tisdagskvällen.

Jönköpingslaget var spelmässigt klasser bättre än gästerna den här kvällen. Skottstatistiken 15–4 efter den första perioden var bara ett tecken på att det var en ensidig match i Kinnarps Arena den här kvällen.

När Mattias Tedenby – med lite flyt – till sist kunde skjuta 1–0 kändes matchen avgjord. Som om inte det vore nog sprätte Oscar Sundh elegant in 2–0 bara sekunder senare.

Samtidigt kändes HV stundtals alldeles för svala framför mål. En mängd avslut gick utanför och trafiken framför Joel Lassinatti var inte alltid där. Den verkliga hettan saknades den här kvällen (precis som mot Färjestad).

Dessutom släppte hemmalaget till ett par vassa kontringar som kunde resulterat i både ett och ett par baklängesmål.

Men vad gjorde det när HV trummade på i samma stil som vi vant oss vid den här säsongen. De var nästan som en evighetsmaskin som sköljde över gästerna i våg efter våg. 

Trots att laget inte fick hål på Luleå förrän sent in i mittenakten (och islossningen kom i tredje) kändes det aldrig uppgivet eller panikartat hos hemmalaget. Det var snarare bortalaget – i stort behov av poäng för att inte missa en play-in-plats – som verkade lite ängsliga.

Det här var också en match där HV:s gnetarlirare som Oscar Sundh och Erik Andersson fick visa sin betydelse för laget. De spelade, som vanligt, stenhårt kring sargerna och bidrog till att hemmalaget kunde få tryck på gästerna i offensiv zon.

Allt som allt gjorde HV en stabil insats, vilket krävdes av laget den här kvällen. För laget siktar så klart på den där andraplatsen som skulle innebära hemmafördel i såväl kvarts- som en eventuell semifinal. Och nu är Jönköpingslaget nära, riktigt nära, att klippa placeringen strax under Växjö efter 52 omgångar.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: LULEÅS PLAN MOT HV71 – ‘‘NU DET GÄLLER’’

LÄS OCKSÅ: HV-TALANGEN FÅR A-LAGSKONTRAKT

LÄS OCKSÅ: JÖNSSON – HV71 KÖRDE IN I EN STEENMUR

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load