Sport JKPG/Jminis krönikör tror Kevin Stenlund kan bli en joker för HV71 i slutspelet. Foto: Mattias Landström

Jönsson: Han blir en slutspelsjoker för HV71

HV71 hemmaslog Färjestad med 3–2 i den sista grundseriematchen i SHL på torsdagskvällen. Och laget gav ytterligare ett par svar inför det stundande slutspelet. En viss forward kan dessutom komma att bli HV71:s guldjoker i slutspelet, skriver Sport JKPG/Jminis Adam Jönsson.

Jag skrev det redan för en tid sedan: Kevin Stenlund kan bli en joker för HV71 i slutspelet. I grundseriens sista omgång visade han varför. Med ett rappt skott skickade han in 3–2 till Jönköpingslaget hemma mot Färjestad.

Skottet innebar att HV tog klivet upp på andra plats i tabellen. De har nu hemmafördel i såväl kvartsfinalen som en eventuell semifinal.

Stenlund, ja han kan bli en riktig slutspelshjälte för sitt lag.

Han är, som tidigare konstaterat, stor, stark och har en bra blick för spelet. De där spekulationerna om att han skulle vara på väg till antingen Djurgården eller NHL efter säsongen verkar inte ha stört honom nämnvärt. Den storvuxne forwarden har hittat rätt i sin fjärdekedja på slutet. Det kan bli viktigt i slutspelet.

Han verkar ha den där förmågan att kliva fram när det behövs som mest.

Matchen i övrigt då?

Nja, insatsen var inte HV71:s bästa den här säsongen. Men det är svårt att begära att ett lag ska ligga på topp i varje match. Uppgiften blev förstås inte lättare av att ett gäng hungriga vargar från Värmland stod på andra sidan isen redo att försöka äta sig upp till en sjätteplats.

Hemmalaget visade att det fortfarande finns stora problem i det uppställda spelet i powerplay. Det är oroväckande inför slutspelet.

Precis som vanligt spelade HV med ett högt tempo. Den här kvällen, som vissa andra, gjorde det att passningsspelet stundtals blev lidande. Ett bra passningsspel är förstås viktigt för att kunna sätta upp tempot i en match samtidigt som kontrollen finns där.

Men att Jönköpingslaget är ett hot för alla lag nu när vi äntligen går in i slutspelet råder det ingen tvekan om.

Defensivt är HV ett starkt lag. Det känns tryggt.

Dessutom kan laget även mäta sig fysiskt med samtliga motståndare. Eller vad sägs om Andreas Borgmans två superproppar redan i den första perioden?

Att stjärnor som Mattias Tedenby och Simon Önerud blir viktiga i slutspelet råder det ingen tvekan om. Men de senaste matcherna har David Ullström visat vilken talangfull hockeyspelare han är.

En annan som har imponerat är Adam Almquist. Även han omgärdas av uppgifter att tiden i HV71 är över efter den här säsongen. Och backen verkar ha gett sig fan på att han ska avsluta på bästa sätt. Även han kan komma att bli en slutspelsjoker. HV71:s nummer 5 har gjort fem (1+4) poäng på de senaste två matcherna. Lovande siffror, minst sagt.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: HV-DUON KLÄTTRAR PÅ NY DRAFTRANKING

LÄS OCKSÅ: SNACKISEN – VILL BYTA HV-STJÄRNAN MOT HEMVÄNDARE

LÄS OCKSÅ: SÖDERSTRÖM OM NYA MASKEN – HAR TITTAT PÅ KUNGEN

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load