Simningen gjorde Nukovic organiserad

Skadorna stoppade honom från att hålla på med bollsporter.
Istället kom simningen att rädda Eldin Nukovic idrottsliv.
– Simningen kom att bli den rätta sporten för mig, säger Eldin Nukovic under simtävlingarna på Rosenlundsbadet.

I helgen arrangeras Östsvenska GP i Jönköping. Sportjkpg slogs med häpnad när de såg folkvimlet som hade samlats för att följa simtävlingarna. Drygt 500 deltagare har anmälts och 120 funktionärer fick tävlingarna att fungera.

Inte nog med det var det en utmärkt solig dag som hade letat sig igenom fönsterna på Rosenlundsbadet.

Utveckla mig själv”
Tävlingarna hann knappt börja under lördagsförmiddagen innan unge Eldin Nukovic hade visat ”framarmarna” för hemmaklubben JSS.
– Jag hoppas allt går sin väg och allt blir bra, säger 14-åringen som startade med att komma tvåa i 100 frisim i sin klass.
Det kryllade med barn och vuxna. De allra största simklubbarna från hela Sverige var på plats.

Eldin Nukovic hade tränat länge för den här dagen – den här helgen kommer han att tävla i 100 och 200 meter ryggsim, men också 200 meter fjäril.
– Jag har tränat två timmar nästan varje dag i vattnet, säger han och fortsätter:
– Jag tänker inte så mycket på att vinna utan jag kommer bara försöka göra det bästa jag kan och slå mina tider och se hur långt det kan ta mig. Jag försöker bara utveckla mig själv.

”Stor del av mitt liv”
Vad är simning för sport?
– Simning är väldigt konditionskrävande och det krävs mycket träning. Är man borta i en vecka kan det krävas mycket tid för att komma tillbaka. Det är viktigt att ha teknik också.
För Nukovic har simningen påverkat hans liv positivt. Det lyser i hans ögon när han pratar om sporten som har blivit nummer ett för honom.
– Just nu är simning en stor del av mitt liv. Jag tar det här allvarligt och det är i princip bara det här och skola som jag håller på med, säger han.

När vännerna gick till fotbollsträningarna, innebandyträningarna eller ishockeyträningarna blev det Rosenlundsbadet för Nukovic. Simningen blev en räddning när skadorna stoppade 14-åringen från att hålla på med andra sporter.
– Sedan ung ålder har jag haft problem med knäna och fötterna. Simning kom därför att bli den rätta sporten för mig där jag inte behövde springa så mycket, den har hjälpt mig att bli organiserad och mer allvarlig som person.

Under helgen fortlöper tävlingarna i Rosenlund, Jönköping.

fakta

Tävlingstider:

Lördagen 11 mars

Pass 1 – 09.00-12.00

Pass 2 – 15.00-18.00

Söndagen 12 mars

Pass  3- 08.30-11.30

Pass 4 – 14.30-17.30

-----

No more pages to load