J20 vann på nytt – klara för åttondelsfinal

HV71 följde upp lördagens seger med en ny seger mot Timrå.
Nu väntar slutspel och åttondelsfinal på onsdag – trots en svag insats hemma.
– Idag var det ingen bra match, men vi vinner ändå i sudden och det okej, säger tränaren Jonas Holmström.

Under lördagen blev det en 4-2 seger hemma mot Brynäs. När sedan Timrå gästade under den tidiga söndagslunchen, skulle HV lyfta på nytt – med nöd och näppe.

Mål i powerplay
Med fyra minuter kvar av första perioden slog Johan Malmborg till i powerplay. Timrå som ligger sexa i tabellen, gav inte upp den här dagen och kvitterade i mitten på andra.

– Jag tycker inte vi var aggressiva tillräckligt och flyttade inte pucken som vi brukar göra. Vi hade mest puck under hela matchen, men jag tycker inte att vi riktigt kom in på mål, förklarar tränaren Jonas Holmström.

Trots det var det HV71 som fick det sista ordet i förlängningen. Isaac Brännström gjorde 2-1 i powerplay, bara sekunder efter en taktisk timeout från hemmalaget.

– Vi pratade om att vila några spelare, strukturera upp ett fyra mot tre och vi lyckades den här gången.

Klara för åttondelsfinal
Segern innebär att HV nu hamnar på en fjärdeplats och är klara för slutspel i J20 serien.

– Vi kunde ha kommit trea men då hade vi behövt göra tre mål till. Idag var det ingen bra match, men vi vinner ändå i sudden och det okej.

Imorgon väntar lottning till åttondelsfinalerna. På onsdag väntar första matchen borta, innan HV spelar hemma på fredag igen. Bäst av tre matcher går vidare till kvartsfinal.

-----

No more pages to load