Catherine Aspdahl tävlar för Jönköpings Brukshundsklubb med Gyllene Mix Saga och gör dubbla starter i Lydnad klass 3 på söndag. Foto: Ancki Strandberg.

Nu ska landets lydigaste utses

I helgen avgörs den sista uttagningen till SM i Lydnad för hundar på Jönköpings Brukshundsklubb. Tjugo ekipage tävlar om att nå en av de åtråvärda platserna när SM avgörs i Jönköping under pingsthelgen.

Jönköpings Brukshundsklubb är i år värd för SM i Lydnad och Rallylydnad den 2-4 juni med drygt 100 tävlande ekipage.

Nu på söndag är det dags för den sista spännande uttagningstävlingen till Lydnads-SM.

– Det kommer tävlande från hela landet, från Piteå i norr till Helsingborg i söder, för att försöka kvalificera sig, säger Mikael Ström, ordförande för Jönköpings Brukshundsklubb.

Flera duktiga småländska ekipage kommer att finnas på plats.

– Den här tävlingsdagen är också speciell för oss som klubb. Det blir en generalrepetition och ett bra tillfälle att trimma vår organisation, tävlingsledare och sekretariat, inför vår stora SM-helg, säger Ström.

De 50 ekipage som har de tre bästa resultaten det senaste året fram till och med tävlingen nu på söndag, samt förra årets vinnare och juniorvinnare kommer att tävla i den högsta lydnadsklassen under SM på Rosenlund i Jönköping, i juni.

Under SM-helgen tävlar också landets 52 bästa ekipage i hundsportgrenen Rallylydnad.

– Det blir en mycket intensiv och spännande SM-helg, när alla dessa hundar och deras förare ska visa vad de kan. Och det är också riktigt spännande här nu på sista kvaltävlingen, när det slutligen avgörs vilka som kommer med på SM, säger Ström, avslutningsvis.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load