Strandberg: J-Södras påsksmäll – men se nyktert på segern

Pang, pang, pang. J-Södra gav Kalmar en riktig påsksmäll då laget vann med 3–1 borta på Guldfågeln Arena.

Det var knappt jag trodde mina ögon när J-Södra hade 1–0 efter sju minuter, 2–0 efter 15 minuter och 3–0 efter 30 minuter.

J-Södras supportrar på plats i arenan fick jubla rejält och trots att det var kallt och snö i luften så värmde nog den här matchen rejält.

 Efter en poäng på två matcher var det två lag i poängbehov som ställdes mot varandra och gröntröjorna från Jönköping var klart bättre än Kalmar.

Robert Gojani visade vägen med sitt andra mål för säsongen då han drog in bollen via ribban med vänsterfoten.

För J-Södra var det viktigt att få det första målet. Laget kunde sedan börja spela avslappnat och Jimmy Thelins manskap var effektiva då de kom fram till avslutningar mot ett Kalmar som uppträdde virrigt och långsamt.

För islänningen Arni Vilhjalmsson var det skönt att få sätta dit 2–0-målet, även om det var i ett öppet mål, då Dzenis Kozica spelade fram till en helt ensamstående Vilhjalmsson.

Kalmars försvar var riktigt givmilt under den första halvtimmen och när Tommy Thelin satte 3–0 fick han komma alldeles för lätt fram efter ett svagt försvarsspel av chilenaren,  Marko Biskupovic, i hemmalaget.

För Kalmar gick det mesta emot i inledningen. Lagkaptenen och mittfältsstrategen, Rasmus Elm, fick lämna matchen redan efter 20 minuter på grund av en skada.

Detta samtidigt som det stod 0–3 på resultattavlan gjorde att det såg tungt ut fr hemmalaget. Kalmars styrka är de fasta situationerna och det var också på en sådan som de kom in i matchen då Romario sköt 1–3 förbi Anton Cajtoft i J-Södras mål. Målet gav Kalmar energi i slutet av halvleken, men som helhet var J-Södra klart bäst innan paus.

Gröntröjorna fortsatte att ha ett bra grepp om händelseförloppet i den andra halvleken. Kalmar hade väldiga problem med J-Södras passningsspel. Mot slutet började Kalmar slå mycket långt och då fick J-Södra problem i luften. Tom Siwe höll på att göra självmål och när Stefan Karlsson räddade på mållinjen var J-Södra skakat.  J-Södra hade också några chanser till ytterligare mål, men halvleken blev mållös.

I J-Södra gjorde Anton Cajtoft comeback i allsvenskan efter ett års bortavaro på grund av skada och kommer ifrån matchen med ett godkänt betyg. Joakim Karlsson, som har ett förflutet i Kalmar, var petad mot Halmstad senast men var tillbaka nu och svarade för en helt okej insats. 

På mitten gjorde Robert Gojani på en nytt en bra match och jämfört med i fjol har han nu dubblat målskörden i Allsvenskan. Tommy Thelin var också pigg och hela tiden ett orosmoment för KFF-försvaret.

 Arni Hjalmarsson gjorde sitt första mål i Sveriges högsta fotbollsserie och det var viktigt för självförtroendet.

För J-Södra och supportrarna gäller det att se nyktert på den här vinsten. Det gäller att inte dra för stora växlar på den här segern. Kalmar FF kan få stora problem i år, har nu släppt in åtta mål på  två hemmamatcher i inledningen av serien och det är inte bra. Samtidigt tycker jag att J-Södra ska glädjas över triumfen och fortsätta att jobba på som de gör. Gång efter gång hör jag J-Södra-spelare säga att ”vi spelar vårt spel ”. Underförstått betyder det att motståndarna inte är det viktigaste, utan det gäller först och främst att utveckla sitt eget spel. Den här Annandag påsk i Kalmar fick J-Södra ett kvitto på att de är på rätt väg.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: VÄNTAN ÖVER – STJÄRNAN MED i STARTELVAN

LÄS OCKSÅ: STRANDBERG: EN BESVIKELSE, J-SÖDRA

LÄS OCKSÅ: JÖNSSON – J-SÖDRA RÅNADE PÅ POÄNG I PREMIÄREN

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load