Foto: Mattias Landström

Jönsson: Förlust – men HV:s guldvapen visade sig på nytt

SM-finalserien mellan HV71 och Brynäs är utjämnad. 

Gävlelaget vann final två med 3–2 efter förlängning på tisdagskvällen. 

Men trots förlusten visade sig ett tydligt guldvapen hos HV71.

HV71 fick en drömstart i SM-final ett i söndags. Då satt 1–0 redan efter 29 sekunder. När matchserien vände till Gävle på tisdagen var det precis tvärtom. Knappt två minuter in hade Juuso Ikonen rakat in 1–0 till Brynäs på en retur från Linus Söderström.

Och det tidiga målet satte tonen i hela den här tillställningen. Brynäs tryckte på med rejäl fart och pressade gästerna som inte gick att känna igen från övriga matcher i det här slutspelet. 

Och det kunde ha blivit en rejäl målfest för hemmalaget om det inte hade varit för Söderström. HV-målvakten var faktiskt den enda bortaspelaren som kom upp i en hög nivå den här kvällen. När Gävle-laget tryckte på stod han pall gång efter annan. Det höll Jönköpingslaget kvar i matchen. Utan honom hade den här matchen varit över efter 20 minuter. Han har sedan länge varit ett av HV:s viktigaste guldvapen. Det visade 20-åringen på nytt den här kvällen.

Den första perioden var HV71:s överlägset sämsta i årets slutspel. Laget hittade inte rätt med sina passningar, sköt knappt några skott på mål eftersom de inte skapade några långa anfall och blev ofta stillastående.

När Ikonen satte sitt andra mål för kvällen i början av den tredje perioden kändes matchen punkterad. Men kort därpå bjöd Andreas Borgman på en läcker pass till Martin Thörnberg som gjorde 2–1 och gav HV-hopp. Gästerna fick energi av målet och skapade för första gången under matchen några bra målchanser.

Och när Thörnberg satte 2–2 med drygt 1:30 kvar på klockan var upphämtningen fullbordad. För HV:s del räckte det med en stark slutperiod för att ta matchen till förlängning. 

Just den sena kvitteringen visar på HV:s styrka. Laget gör ingen bra match men släpper, precis som vanligt, till få mål. Söderströms storspel gav gästerna chansen den här kvällen. 

I förlängningen kom 3–2 till hemmalaget. Sett till hela matchen var det fullt rättvist. 

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: HV-STJÄRNAN SKADAD – LÄMNAR LUGNANDE BESKED

LÄS OCKSÅ: TEDENBY OM SUPERMÅLET – TRÄNAREN VILL HA BYTE

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load