STRANDBERG: Du ska ha applåden, Jesper

Mardrömsstart – men sedan gillrade J-Södra en fälla och ”Gnaget” gick i den.

Och  hjälte blev en spelare som jag gillar. Inhopparen, Jesper Svensson, sänkte stockholmarna med sitt 2–1-mål. Svensson ersatte Arni Vilhjalmsson från start i den andra halvleken.

På bilden ovan applåderar han publiken och sitt J-Södra. Det är du som ska ha applåden, Jesper.

Svensson, habofostrad, har varit i J-Södra i många år, är en glad gamäng som sprider mycket skratt omkring sig, nog så viktigt i dagens elitidrott. 

J-Södra tog en 2-1-seger mot AIK på lördagen och det var en vinst som värmde de grönvita supportrarna den här kalla dagen.

Det blåste rejält och J-Södra fick en start i rejäl motvind. Redan efter 26 sekunder låg bollen bakom Evgenij Kobozev i J-Södras mål.

Den sistnämnde var tillbaka i målet och ersatte Anton Cajtoft. Kobozevs ingripande när Johan Blomberg satte det målet var för svagt. Han stod felplacerad och Blombergs nick ställde J-Söderas målvakt.

Då tänkte jag att det här blir tufft för gröntröjorna, men som från ingenting kom kvitteringen redan i femte minuten.

Stefan Karlsson, J-Södras högerback, sköt ett skott utanför straffområdet och bollen seglade in bakom Oscar Linnér i AIK-målet. Det målet får han ta på sig.

Efter det blev matchbilden precis som jag hade förutspått när jag bänkade mig på Stadsparksvallen.

AIK, med höga toppambitioner i Allsvenskan, skulle ha bollen mycket på J-Södras planhalva, men hemmalaget spelade väldigt smart.

J-Södra hade säkert i minnet AIK:s senaste match i derbyt mot Hammarby. Då var det AIK som hade bollen, men skapade inte mycket och ”Bajen” kunde vinna med 2–1.

Visst hade AIK:s Kristoffer Olsson och Simon Thern mycket boll, men hela J-Södras lag läste av spelet på ett beundransvärt sett och AIK var ofarligt framåt.

Under den första halvan av matchen hade AIK 65 procent bollinnehav, men den enda hyfsade målchansen hade J-Södras Tom Siwe efter en hörna.

I fotboll handlar det om att göra mål, inte vem som har bollen mest och även om spelet som J-Södra lirade kanske inte var så bildskönt så var det effektivt.

Hemmapubliken kanske skulle vilja se lite mer offensiv, men samtidigt vill de hellre se poäng än att laget går på offensiven och blottar sig bakåt.

Dzenis Kozica hade i den andra halvlekens inledning ett jätteläge för J-Södra, men hans boll smet precis utanför ena stolpen.

”Framåt Södra, kämpa på ” sjöng hemmaklacken ofta och det blev lite mer av den varan i den andra halvleken, även om AIK fortfarande hade mest boll.

På läktarna var det full rulle både bland AIK och J-Södras fans. Det var ju lördag och på plan hettade det till ordentligt under den andra halvan av matchen. André Calisirs (J-Södra) och Stefan Ishizakis fula fällningar med varningar som följd var tydliga exempel på det.

Men det hetaste av allt var Jesper Svenssons 2–1-mål som betyde en skön seger.

I J-Södra var det kollektivet som fixade det här. Laget spelade som gamle HV-tränaren, Timo Lahtinen, skulle sagt ”äckligt disciplinerat”.

Allra bäst var Joakim Karlsson och André Calisir i mittförsvaret. Robert Gojani och Fredric Fendrich skötte styrspelet bra på mitten och framåt var Dzeniz Kozica på hugget. Han hade ett friläge strax efter Svenssons mål, men då räddade Linnér  i AIK:s mål. Men vad spelade det för roll? Det blev en Svensson – inte vilken som helst som ändå fixade tre poäng för J-Södra.

 

 

 

 

 

 

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: SÅ STARTAR J-SÖDRA – HÄR LADDAR FANSEN

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load