Norrköpings Kalle Holmberg jublar efter sitt 2–0-mål mot J-Södra. Foto: Stefan Jerrevång/TT.

Strandberg: ”Peking” passar J-Södra illa

Ifjol blev det sex poäng till Norrköping i inbördes möten och 7–1 i målskillnad mot J-Södra.

Då blev det 1–5 för gröntröjorna på Östgötaporten i Norrköping.

På torsdagen blev det en ny smäll för J-Södra med 0–3 och helt klart är att ”Peking”  är ett lag som passar J-Södra illa.

Gröntröjorna kom till Norrköping för att spela kompakt, hålla tätt, och satsa på omställningar.

Det höll i drygt 44 minuter då Kalle Holmberg i Örebro gjorde ett sådant mål som ”inte skulle få hända”.

Efter en snabb omställning kunde nämligen Holmberg forcera in 1–0-målet för ”Peking” .

Jimmy Thelin är en tränare som går sina egna vägar och därför förvånade det inte mig ett dugg att det var en hel del ändringar i J-Södras lag trots vinsten mot AIK senast.

I normala fall ”ändrar en tränare aldrig ett vinnande lag”, men Thelin är inte som de flesta andra och det tycker jag är bra. Han kör sitt race som han tror på.

När Jimmy tar ut ett lag till en match ser han till sitt eget lags styrkor och svagheter och jämför dessa med motståndarnas.

Mot Norrköping var det fyra förändringar i laget jämfört med de som startade mot ”Gnaget” i lördags. Anton Cajtoft, målvakten, Alex Portillo, Jonathan Tamimi och Jesper Svensson hade kommit in i laget på bekostnad av Evgenij Kobozev, Tom Siwe, Joakim Karlsson och Arni Vilhjalmsson.

Dessa spelare tillsammans med övriga spelade defensivt under den inledande halvan av matchen. J-Södra ställde upp lågt, skar av Norrköpings kanter, och det gjorde att den första halvleken var väldigt chansfattig.

De få tillbud som skapades hade IFK, men det var egentligen aldrig någon fara innan Norrköping kunde göra det där omställningsmålet strax innan paus genom Kalle Holmberg.

J-Södra hade en chans av dignitet och det kom efter 0–1-målet. Dzenis Kozica fick ett läge, men Michael Langer i hemmamålet räddade.

J-Södra kom upp lite mer i inledningen av den andra halvleken och Daryl Smylie hade en nick precis över ribban efter en hörna.

Gröntröjorna började vinna mer och mer närkamper, vara först på bollen och ha ett större bollinnehav.

Norrköping är dock ett offensivt starkt lag och Sebastian Andersson var ytterst nära att nicka in tvåan, men bollen gick utanför Cajtofts ena stolpe.

Strax efteråt var det dags för 2–0 och återigen var Kalle Holmberg målskytt.  Niclas Eliasson frispelade Holmberg som bara hade att sätta bollen i ett tomt mål.

Trean skulle också komma genom Filip Dagerstål som helt ostört kunde kruta in 3–0.

J-Södra försökte och försökte sedan, men Norrköping var egentligen aldrig riktigt hotad och för gröntröjorna gäller det att glömma det här fortast möjligt  och ta nya tag 1 maj då Sirius väntar på bortaplan. I den matchen kommer Fredric Fendrich inte att vara med då han fick sitt tredje gula kort och därmed är avstängd.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: FÖRÄNDRINGAR I J-SÖDRAS STARTELVA MOT NORRKÖPING

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load