Tommy Thelin i aktion mot Sirius. Thelin gjorde mål för sitt J-Södra. Foto: TT.

Strandberg: Snöpligt J-Södra

Nära seger J-Södra, men rättvisan segrade till slut.

1–1 mellan J-Södra och Sirius är ett resultat som J-Södra ska vara glada över

Den här tillställningen blev ytterligare ett bra bevis på att Jimmy Thelins manskap har ett härligt go i gruppen och även om det ser motigt ut så gnuggar laget vidare.

Och fotboll handlar inte om vem som har bollen mest, utan det gäller att spela smart och vara effektivt när lägen ges. Det visade J-Södra med eftertryck.

Därmed tycker jag att J-Södra och fansen ska vara väldigt nöjda med säsongsupptakten om man ser till poängen. Åtta poäng efter sex spelade matcher är ett godkänt facit för J-Södra.

Den stora frågan innan matchen var planens beskaffenhet på Studenternas i Uppsala. Sirius fick ju inte spela hemma senast mot Kalmar för att den var för dålig, utan fick lira i Gävle.

Visst släppte den en del och det blev en del studsar, men det var lika för båda lagen och under den inledande halvan av matchen var det mycket Sirius.

J-Södra hade problem att stoppa hemmalagets attacker och gröntröjorna kom undan med blotta förskräckelsen. Sirius borde sett efter spel och chanser haft ledningen efter 45 minuter.

En spelare som var väldigt rolig att titta på och svårstoppad för J-Södra var högermittfältaren, Kingsley Sarfo, som med sin teknik och snabbhet ställde till stora bekymmer för gästerna. 22-åringen från Ghana är en attraktion i Allsvenskan.

Även Moses Ogbu, som spelade tolv matcher för J-Södra i fjol i allsvenskan, var duktig med sin tyngd och skapade oreda för gröntröjorna.

Sirius hade också en hel del måltillbud och om inte Anton Cajtoft storspelat i J-Södras mål och inte Sirius hade visat oskärpa i avslutningarna hade hemmalaget haft ledningen efter 45 minuter.

Ante Björkebaum var ytterst nära då han fick ett volleyläge, men skottet gick över.

J-Södra släppte som helhet till för mycket på kanterna och hemmalaget kom in för lätt i boxen.

Men J-Södras spel blev bättre efter paus. Laget fick stopp på Sirius högre upp i banan och stängde till kanterna bättre.

Ändå kom J-Södras mål genom Tommy Thelin oväntat med tanke på hur spelet sett ut dessförinnan. Med full kraft nickade Thelin in bollen bakom Joshua Wicks i Sirius mål efter 61 minuter. 

Efter det hade J-Södra väldigt bra kontroll sett till matchbilden. Gästerna såg till att Sirius blev väldigt stillastående och hade betydligt svårare att skapa några farligheter.

Men till slut kunde inhopparen, Kim Skoglund nicka in kvitteringen till 1–1 efter 88 minuter.

J-Södra kom till spel med ett lag som hade fyra förändringar jämfört med matchen mot Norrköping.

Joakim Karlsson och Tom Siwe var tillbaka i J-Södras försvar och visserligen hade Siwe en del att göra när Kingsley Sarfo flög fram på sin kant, men som helhet gjorde båda en stark insats.

På mitten var Fredric Fendrich avstängd i J-Södra och norrmannen, Stian Aasmundsen, ersatte. Arni Vilhjalmsson startade i anfallet, men blev utbytt strax efter paus.

Det fanns några spelare som klev fram rejält i J-Södra i den här tillställningen. Framförallt tänker jag på Anton Cajtoft i målet som var mycket bra och räddade gröntröjorna innan paus. Tommy Thelin, lagkaptenen, klev fram ordentligt, inte bara för målet, utan visade både bra inställning och spel under matchen.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: FLERA FÖRÄNDRINGAR I J-SÖDRAS LAG MOT SIRIUS

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load