Trots anbud – Stjärnspelarna stannar i JIK

De tidigare U-19 landslagsspelarna Gabriella Strandberg och Ellen Svensson, som vann VM-Guld i Kanada för mindre än ett år sedan, har förlängt sina kontrakt med JIK fram till 2019. Detta trots att de fått anbud från flera etablerade slutspelslag.

– Det är med stor stolthet och oerhörd glädje som vi idag presenterar denna förlängning. Deras fantastiska säsong har inte gått obemärkt förbi och flera etablerade slutspelslag har jagat deras underskrift, att vi lyckas behålla dessa två spelare i den konkurrensen tycker jag skickar bra signaler om att vi har något stort på gång i JIK som spelarna tror på. Ellen och Gabbi har under säsongen varit oerhört viktiga för oss och dragit ett stort lass i viktiga lägen så det är verkligen en monsterförläning, säger tränaren för JIK:s damer, Robert Nordlund i ett pressmeddelande.

– Det känns skönt att silly-season är över för min del så jag kan börja fokusera på framtiden. Jag tror mycket på föreningen och den satsning laget gör och jag känner mig väldigt motiverad att komma igång och ser med spänning fram emot seriestarten, säger Gabriella Strandberg.

Ellen Svensson säger så här om att kontraktet är påskrivet:

– Det känns såklart skönt att ha allting klart, det känns väldigt rätt och jag vet vad jag får i JIK och jag trivs bra med laget. Vi har något bra på gång och jag vill vara med på den resan.

-----

No more pages to load