Andreas Borgman utsågs på fredagskvällen till Årets rookie i SHL. Foto: Mattias Landström

HV-stjärnans nya seger

På fredagskvällen var det SHL Awards.  För sina prestationer i SHL, alltså SM-slutspelet undantaget, prisades de allra främsta aktörerna på varje position.

Fram till kvällens final fanns det fyra vinstchanser i olika kategorier för HV-spelare och ledare, men det blev ”bara” en seger.

Det var i kategorin Årets rookie där det var tre HV-spelare som gjorde upp om segern. De tre var målvakten, Linus Söderström, backen, Andreas Borgman och anfallaren Lias Andersson. 

Det blev Andreas Borman som fick flest röster med 355, Lias Andersson fick 281 och Linus Söderström 182.

– Det känns hur bra som helst, säger Andreas Borgman till C More direkt från HV71:s guldbankett som hålls i Kinnarps Arena på fredagskvällen.

Andreas Borgmans säsong är inget annat än en saga. 21-åringen värvades från Västerås inför säsongen och hade ingen SHL-rutin. Steget upp till Sveriges högsta serie var dock ingen match för den skicklige backen. Han skulle genast få ett stort förtroende av HV71:s ledarstab och tackade med att ha bäst plus/minus (+23) av samtliga rookies och visade inte bara sin skicklighet i defensiv zon. Även framåt bidrog Borgman och noterades för 15 poäng på 45 matcher och fick dessutom göra landslagsdebut.

HV-backen fick frågan om hur han upplevt dagarna efter SM-guldet med HV:

– Det har varit mycket festande och firande, säger Andreas Borgman.

I kategorin Årets målvakt blev Linus Söderström, HV, tvåa i omröstningen efter Oscar Alsenfelt från Malmö. Linköpings, Marcus Högberg, blev trea.

Årets back blev Henrik Tömmernes från Frölunda. Andreas Borgman, HV, kom trea, medan det blev en andraplats för Färjestads, Magnus Nygren.

I kategorin Årets forward fanns ingen HV-lirare med bland de tre som hade segerchans. Vinnare blev Joakim Lindström, Skellefteå. Han  blev också utsedd till mest värdefulle spelare (MVP)

Däremot var Johan Lindbom, HV:s guldtränare, med i kampen om Årets tränare. Johan blev tvåa efter Sam Hallam från Växjö och Dan Tangnes, LHC, kom trea.

ALLT OM HV71:s SM-GULD – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: STJÄRNAN BEKRÄFTAR FÖR SPORT JKPG: JAG LÄMNAR HV71

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

 

fakta

SHL Awards

Vinnarna av respektive pris har tagits fram av en rutinerad och namnkunnig jury bestående av samtliga lagkaptener och tränare i SHL-lagen samt av 28 noga utvalda ishockeyprofiler och journalister från såväl riks- som lokalmedia, totalt 56 personer. Juryn har röstat fram vinnarna i sex olika kategorier baserat på insatserna i SHL.Varje jurymedlem har tagit ut sina fem favoriter i varje kategori och sedan ranka dessa från den bästa och nedåt. Den bästa får 10 poäng, sedan 7, 5, 3 och till sist 1 poäng. Därefter har rösterna summerats  och den spelare eller tränare som fått flest poäng vinner. Tränare och lagkaptener får inte rösta på personer från sitt egna lag.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load