Sandas innebandytjejer vann Skol-SM. Foto: Privat

Sandas innebandytjejer vann Skol-SM

Läsarnyhet. Sandas innebandytjejer vann skol-SM. Detta efter en rafflande final mot Solna gymnasium, som avgjordes i Mariestad.

Efter flera kvalificeringsomgångar spelades den 27 april slutspelet i skol-SM för tjejer i Mariestad. Sanda ställdes i semifinalen mot Vadsbogymnasiet från Mariestad. Sanda var det starkare laget och kunde vinna med 4-2.

Målskyttar: Moa Jakobsson 3, Elin Reijgård

Finalen fick avgöras i Sudden
I finalen väntade Solna gymnasium som i sin semifinal slagit ut Lugnetskolan från Falun. Solna öppnade starkt och hade i slutet av andra perioden en 4-1 ledning.

– Vi fick kontakt genom ett viktigt 4-2 mål i slutet av andra perioden. Vi kunde ta över matchen mer och mer eftersom vi spelade på fler spelare än Solna, säger en av tränarna Mats Karlsson.

I tredje perioden kom vändningen för Sanda som såg ut att bära hela vägen till guld. Ellen Svensson bidrog stort med sina 3 mål till att kvittera och även ta ledningen med 5-4 i tredje perioden. Solna hade inte gett upp och med några minuter kvar fick de in kvitteringen som ledde till att finalen skulle avgöras i sudden death. I förlängningen kunde Ellen Svensson avgöra med sitt 4:e mål för matchen.

– Starkt av tjejerna att fortsätta nöta på och tro på en vändning i matchen. Vi har en bra bredd i gruppen och dessutom några riktiga matchvinnare som kliver fram när det verkligen gäller. Tjejerna är väl värda framgången, menar Johan Anderson som är en av tränarna på skolan. Sandagymnasiets tjejer säkrade guldet bara några dagar efter att killarna vann sitt tredje raka skol-SM.

– Otroligt kul att tjejerna också fick visa hur duktiga de är. Kul för skolan att visa att man ligger i framkant, säger coach Christan Lindahl

Målskyttar: Ellen Svensson 4, Alicia Zälle, Clara Kalbe

-----

No more pages to load