Zourab Tsiskaridze, förre J-Södra-spelaren, i kamp med Jonathan Tamimi i J-Södra.

Strandberg: J-Södras två olika ansikten

Regnig och kallt och jumbon på besök på Stadsparksvallen.

Jag hade inte förväntat mig någon större allsvensk fotbollsfest när J-Södra och Eskilstuna drabbades samman. Och det blev det inte heller.

Men det viktiga för J-Södra var vinsten med 1–0. Detta efter en match med två olika J-Södra-ansikten, en klen inledningshalva och betydligt bättre avslutande 45 minuter.

 

Därmed skiljer det åtta poäng mellan J-Södra och Eskilstuna i tabellen, ett viktigt försprång med bara sju matcher spelade av serien.

Visst var det svåra förhållanden med en blöt och svårspelad plan, men det märktes också att Eskilstuna, som var på besök kommer få svårt att klara det allsvenska kontraktet.

Den första halvan av matchen präglades av ett spel där J-Södra var det spelförande laget under stora delar av tiden.

Det som präglade halvleken mest var att J-Södra fick en mängd hörnor och det var på en sådan som J-Södra hade sin bästa chans på under de inledande 45 minuterna. Daryl Smylies nick gick dock precis utanför.

AFC Eskilstuna hade kommit till Jönköping för att satsa på snabba omställningar och Jernade Meade hade halvlekens främsta tillbud då han efter en sådan sköt över från nära håll. AFC hade också ett bra skott från Amadou Kalabane, men Anton Cajtoft i J-Södras mål svarade för en bra räddning.

Efter paus kom så det viktiga målet för J-Södra redan i inledningsminuten. Daryl Smylie slog till efter ett fint förarbete av Jesper Svensson. I anfallet efter kom Smylie ensam med Tim Erlandsson i Eskilstunas mål, men denne räddade.

J-Södra var betydligt piggare efter paus. Laget skapade en hel del farligheter, bland annat hade Dzenis Kozica ett par fina möjligheter utan resultat. 

Daryl Smylie var också rejält på hugget och kunde mycket väl blivit tvåmålsskytt då han nickade i ett helt fritt läge efter en frispark från Tommy Thelin.

Vägen fram till segern underlättades av av Eskilstunas mittback drog på sig sitt andra gula kort i matchen efter 67 minuter och det innebar att gröntröjorna fick spela med en man mer resten av matchen.

J-Södra kom till spel utan sjuke, Stefan Karlsson och skadade Arni Vilhjalmsson. Fredric Fendrich var tillbaka i laget efter sin avstängning och tillhörde en av J-Södras främsta spelare. Daryl Smylies andra halvlek var mycket bra och Dzenis Kozica visade vid ett flertal tillfällen att han är ett fullgott allsvenskt anfallsalternativ för J-Södra. Hans betyg dras ner lite av den straff som han missade efter 61 minuter genom att skjuta i ribban. Jesper Svensson var den som fixade straffen. Tommy Thelin, lagkaptenen, var också väldigt involverad i flera fina Södraanfall och hade bland annat en fin frispark i utsidan av stolpen.

Men några mer mål blev det inte, men helt klart är det tre viktiga gröna poäng som emellertid inte får övervärderas då Eskilstuna var svagt och enligt min mening inte håller allsvensk klass.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: SÅ STARTAR J-SÖDRA MOT ESKILSTUNA

STRANDBERG: BITTERT J-SÖDRA – MEN RÄTTVISAN SEGRADE

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load