Victor Ejdsell. Foto: Mattias Landström

Poängkungen klar för mästarna: ‘‘Det är stort’’

Han har ryktats till HV71 en tid. Och nu står det klart. HockeyAllsvenskans poängkung Victor Ejdsell har skrivit på för två år i Jönköpingsklubben.
   – Det är stort att komma till ett lag som precis har vunnit, säger Ejdsell till Sport JKPG.

Ett år i Hockeyallsvenskan var precis vad Victor Ejdsell behövde.

– Jag känner mig mer redo för SHL nu, säger centern till Sport JKPG.

Ejdsell var ett av tre nyförvärv som HV71 presenterade under en presskonferens på onsdagen. Centern kommer närmast från ett succéartat år med BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan. Där svarade 21-åringen för 57 (25+32) poäng på 50 grundseriematcher.

Nu tar han över nummer 9 hos SM-guldvinnarna från säsongen 2016/17.

– Det är stort att komma till ett lag som precis har vunnit. Det är många höga förväntningar. Samtidigt är det otroligt kul för de som varit med. Och det är en jäkligt häftig utmaning för de som är nya att försöka vara med och försvara [guldet], säger Ejdsell.

Redan i mars publicerades det uppgifter på att 21-åringen skulle vara klar för Jönköpingsklubben. Och när värvningen nu är officiell bekräftar Ejdsell att han varit klar för HV71 under en tid.

– Det är väl en månad mer eller mindre. Vi hade i princip spelat klart och sedan var det väl precis efter det. Det var mer hur HV ville presentera truppen och låta truppen de hade i slutspelet fokusera, säger Ejdsell.

Centern har även ryktats vara på väg över till Nordamerika och NHL. Tidigare i veckan rapporterade Sport-Expressens Mr. Madhawk att HV-förvärvet skrivit på för Nashville.

Men HV-fansen verkar kunna andas ut.

– NHL är NHL och de flesta hockeyspelare vill dit. Jag vet att intresset finns. Men jag har inte fått någonting i nuläget. Mitt fokus ligger här och jag vill ha ett år i Sverige minst. Det är nästa steg, säger Ejdsell.

Kontraktet med HV71 löper över två år.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

SILLY-LISTAN – SÅ ÄR LÄGET I HV71 JUST NU

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load