BORÅS 20170522 
Elfsborgs Daniel Gustavsson har slagit in 1-0 och klappas om under måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Elfsborg och Jönköping Södra på Borås Arena i Borås. 
Foto Adam Ihse / TT / Kod 9200

Jönsson: Här visar sig J-Södras jätteproblem

Jönköpings Södra förlorade med 0–3 borta mot Elfsborg på måndagskvällen. 

Och ‘‘Di gröne’’ har fortsatt problem med att skapa vassa målchanser. 

Det är just nu den största anledningen till att J-Södra inte ligger högre upp i tabellen. 

Jönköpings Södra inkasserade säsongens tredje förlust efter 0–3 borta mot Elfsborg på måndagskvällen. Här är fem punkter från matchen. 

Gröntröjorna har nu spelat in 13 poäng på 10 matcher. 

När Elfsborg höjde tempot fick J-Södra svårt att hänga med
Det var en stundtals jämn match mellan Elfsborg och J-Södra. Men när Elfsborg höjde tempot fick J-Södra svårt att hänga med. Det var tydligt när Issam Jebali satte fart från mittplan och drog med sig tre försvarare som missade Daniel Gustavsson på andra sidan. Elfsborgs-mittfältaren gjorde inga misstag när han var fri framför mål och 1–0 var ett faktum. När 2–0 kom från Jebalis fot i inledningen av den andra fick Elfsborg det självförtroende som behövdes för att totalt grusa J-Södras planer på en comeback i den här matchen. Hemmalaget spelade med fart och finess och vann klart rättvist. 

Konstgräset fortsätter gäcka J-Södra
Jönköpings Södra har åkt på tre förluster under de första tio allsvenska omgångarna. Deras gemensamma nämnare: konstgräset. Alla förluster har kommit på bortaplan mot lag som spelar på det stundtals kontroversiella underlaget (Örebro, IFK Norrköping och Elfsborg). Det går förstås inte att dra några jätteväxlar av det här (J-Södra har även tagit poäng av konstgräslag). Men det är ändå en tydlig trend. J-Södra är bättre på naturgräs. Till helgen väntar en tuff bortamatch mot Hammarby. Underlaget? Konstgräs. Dessutom har laget släppt in många mål på underlaget (tre mot Norrköping och Elfsborg och två mot Örebro).

Tålamodet kommer bära frukt…
Visst, det blev förlust i dag. Men J-Södras tålamod och skickliga passningsspel kommer bära frukt. Laget ägde mycket boll under långa stunder mot Elfsborg den här måndagskvällen. Precis som tidigare visade ‘‘Di gröne’’ upp en tro på sitt eget spel och ett tålamod som kommer innebära en hel del poäng under säsongen.

…Men offensiven oroar
Att äga mycket boll och ha ett bra passningsspel är bra. Men det gäller att göra något av bollen. J-Södra har fortsatt svårt för att skapa riktigt heta målchanser. Måndagens match såg på många sätt ut precis som mot GIF Sundsvall och, till viss del, torsdagens hemmamatch mot Djurgården. Det sista lilla saknas just nu för Gröntröjorna helt enkelt. 

Fansen håller toppklass
J-Södra hade med sig ett stort bortafölje till Borås den här kvällen. Och fansen höll i gång i princip hela matchen. Precis som laget har fansen utvecklats sedan förra säsongen. Green Machine är nu en supporterorganisation som håller hög allsvensk kvalitet. De vann läktarkampen i Borås. Roligt, men framför allt respektingivande. 

Fotnot: Den här texten har även publicerats på SportJKPG.se.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: KOZICAS FÖRVANDLING • ‘‘STOR SKILLNAD’’

LÄS OCKSÅ: THELINS MARKERING MOT MATCHFIXARNA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load