STOCKHOLM 20170528 Jönköpings Dzenis Kozica jublar efter 1-1 under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Hammarby IF och Jönköpings Södra IF på Tele2 Arena. Foto: Christine Olsson / TT / kod 10430

Jönsson: J-Södras drömminuter gjorde laget komplett

Jönköpings Södra tog nya allsvenska poäng efter 2–2 borta mot Hammarby.

Och det oavgjorda resultatet ger ett tidigare så uddlöst J-Södra nytt hopp. 

För helt plötsligt ser allt mycket ljusare ut offensivt. 

Jönköpings Södra tog ett nytt poäng efter 2–2 borta mot Hammarby på söndagen. Laget har nu spelat in 14 poäng på elva matcher.

Här är fem punkter från dagens match.

Äntligen lite spets…
Det känns som frågan kommer upp gång efter annan nu när vi spelat drygt en tredjedel av årets allsvenska: vem ska göra målen för J-Södra? Matchen mot Hammarby var inget undantag jämfört med de senaste matcherna – i 75 minuter. För sedan sköt Dzenis Kozica 1–1 på ett snyggt avslut. Kort därpå kom också 2–1 när Eric Ayuk hittade en fri yta i straffområdet och kunde stöta in bollen.

…Och det gör laget komplett
Resultaten den senaste tiden gör J-Södra inte rättvisa. Laget är i två tredjedelar av banan ett allsvenskt lag av hög klass. Försvarsmässigt är det stabilt – även om Pa Dibba lyckades sticka emellan Jesper Karlsson och André Calisir och stöta in 1–0 efter 18 minuter. Mittfältsmatchen vinner J-Södra dessutom allt som oftast. De har en hårt jobbande Fredric Fendrich som skapar tid och utrymme för den passningsskicklige Robert Gojani. Det ligger till grund – tillsammans med utvisningen av Richard Magyar – för dagens oavgjorda resultat. Visst, det är tungt att släppa in 2–2 i slutet. Men det sker på en fast situation och J-Södra är det spelförande laget under den här matchen.

Bytesmodet finns hos Jimmy Thelin
Med allt som sagts om J-Södras tålamod och kontinuitet (bland annat i stycket ovan) visade Jimmy Thelin den här eftermiddagen att han besitter ett stort mod som tränare. Dubbelbytet kom tidigt i den andra halvleken och bara ett par minuter senare, i matchminut 62, kom det tredje bytet för eftermiddagen. Många tränare är rädda för att göra relativt tidiga byten. Jimmy Thelin var det inte den här eftermiddagen. Och det gav resultat.

Domarens integritet imponerar
Domaren står mer eller mindre alltid i centrum i en fotbollsmatch. Men den här söndagen kom Kristoffer Karlsson att spela en klar huvudroll. Redan efter 26 minuter hade han hunnit med att visa ut hemmalagets Richard Magyar – helt korrekt – till Hammarby-publikens stora ilska. Men trots burop och ramsor från läktarhåll stod Karlsson pall och fortsatte styra matchen med stabil hand. I en tid där domarna ofta får utstå kritik bör det också lyftas fram när de gör sitt jobb på helt rätt sätt.

J-Södras nya bortatröjor ett bevis på klubbens framsteg
Minns ni förra säsongen när J-Södra spelade i något märkligt neongult bortaställ? Den tiden är sannerligen förbi. I matchen mot Hammarby visade gästerna upp sina nya mörka bortatröjor (så vitt jag förstod skulle bortastället vara helvitt). Och det var faktiskt en snygg syn. Det nya tröjorna går i samma design som det gröna hemmastället och den mörka färgen är snygg. Designen på årets J-Södratröjor är en klar förbättring mot förra säsongen och är faktiskt ett bevis på att klubben börjar växa in i den allsvenska kostymen på allvar.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load