Evelina Kimmehed gjorde en jättematch i Mariebos mål. Foto: Peax Svensson.

Evelina hade slutat – räddade MIK-poäng

Det blev en svängig och jämn match när  Mariebos damer tog emot Nittorp i mellersta götalandsettan.  Matchen slutade 2–2. Därmed tappar MIK i toppen av serien.

Mariebo ska vara glada för en poäng. Poängräddare är en tjej som hade slutat inför säsongen, målvakten Evelina Kimmehed.

– Vi kom inte upp till vår bästa standard, men det är många poäng kvar att spela om, säger Evelina Kimmehed.

Inför det här spelåret lade Evelina av, men när ordinarie målvakten Evelina Stein blev knäskadad ställde Evelina upp.

– Jag har stått sex-sju matcher och ställer upp så länge de behöver mig, säger Mariebos målvakt.

Matchen började illa för Mariebo. Efter tolv minuter kunde Nittorp och Klara Lindberg göra västgötarnas första mål i matchen.

När hälften av första halvlek var spelad blev det 1–1. Efter en hands i straffområdet kunde Rahwa Solomun säkert sätta den efterföljande straffen i mål för Mariebo.

Drygt tre minuter senare var det dags för MIK-ledning. Efter en frispark fick till slut Julia Lindster ett friläge innanför straffområdet och satte bollen i nät.

På övertid var det dags för ett nytt mål för gästerna. Efter ett nytt MIK-slarv i försvaret rann på nytt Klara Linberg igenom och sköt bollen förbi Evelina Kimmehed i Mariebos mål.

Just Mariebos målvakt svarade för en stark insats och svarade för en rad kvalificerade räddningar efter paus, bland annat när Elin Thuresson fick ett friläge.

– Kul att hon ställer upp och hon gjorde en fantastisk match, säger Christian Blick, Mariebos tränare.

Mariebo hade också några heta chanser. Sabina Ravnell svarade för en fin framstöt i mitten av halvleken, men hennes skott gick över. Rahwa Solomun fick i slutskedet ett bra nickläge, men chansen rann ut i sanden. Ellen Toivios skott  var också nära att resultera.

Klara Linberg var hyperfarlig för gästerna och kunde gjort sitt tredje mål då hon sköt i ribban när det var fyra minuter kvar.

– Det gäller att ha stolpar och ribban med sig. De ska vara ens vän, säger Evelina Kimmehed.

Något mer mål blev det inte och därmed är Mariebo fem poäng efter ledande Jitex Mölndal.

– Det är tufft. En poäng är vi inte nöjda med, men det  kan vara en bra poäng ändå. Det blir ett race,  är många matcher kvar, säger Christian Blick

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load