Arkivbild. Foto: PeaX Svensson

Cyklisternas jättesatsning i Jönköping

Svenska cykelförbundet planerar flytta hela sin verksamhet till Jönköping.

Jönköping är på väg att bli ett centrum för svensk cykling. Det står klart sedan kommunen och Svenska cykelförbundet tecknat en avsiktsförklaring om att flytta förbundets kansli och verksamheter till staden.

– Vi är otroligt glada att Svenska Cykelförbundet vill flytta till Jönköping. Tillsammans för vi redan nu konkreta diskussioner om hur vi tar nästa steg. Samarbetet kommer också att ge ytterligare kraft i arbetet med att göra Jönköping till en cykelstad, säger Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

En del i flytten innebär att de båda parterna ska jobba för att Sanda Idrottscentrum ‘‘ska innefatta riksintag för en eller flera av de sju tävlingsdiscipliner inom cykelsporten’’.

– I Svenska Cykelförbundets långsiktiga strategi var visionen om ett cykelcentrum, där vi kunde samla alla våra olika verksamheter, en viktig komponent. Att vi nu tillsammans med Jönköpings kommun kan förverkliga detta känns helt fantastiskt. Här finns goda träningsmöjligheter och flera aktiva föreningar med erfarenhet av att arrangera större cykeltävlingar, säger Stefhan Klang, ordförande i Svenska Cykelförbundet.

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load