Sebastian Wännström. Foto: Mattias Landström

Svaret som gör HV-stjärnan till äkta Jönköpingsbo

Redan en dryg månad efter att han presenterades som HV-spelare har Sebastian Wännström hunnit bli varm i Jönköpingskläderna. Forwarden använder bland annat ordet ‘‘Jönnet’’ för att beskriva sin nya hemstad

För knappt en och en halv månad sedan presenterades han som HV-spelare. Nu har Sebastian Wännström börjat hitta rätt i sin nya klubb.

– Jag tycker det känns bra faktiskt. Kommer till en grupp som känner varandra bra och det är vissa som lämnar men stommen är kvar i laget. Det är lätt att rätta sig i ledet och bara hänga på, säger Wännström till Sport JKPG.

Den 26-årige forwarden kommer närmast från Rögle där det förra säsongen blev 18 (9+9) poäng på 20 matcher innan en hjärnskakning förstörde resten av året.

HV71 blir Wännströms tredje SHL-klubb. Och även om det är en omställning att byta klubb känner han sig nu som en i gänget.

– Alla var schyssta från början. Det var inga problem. Sedan är det speciellt när man kommer in som ny att lära känna alla och träna på hårt. Men grabbarna har gjort det lätt, säger Wännström.

På vilket sätt?

– Det är ganska lätt att lära känna varandra när man ses varje dag och tränar tillsammans. Då blir det fort en gemenskap. Man tränar tillsammans och käkar lunch varje dag. Nu känns det som man är en i gruppen.

En del i omställningen är även att anpassa sig till en ny stad även om hockeylivet som sådant inte skiljer sig särskilt mycket mellan klubbarna. HV-forwarden har redan hunnit hitta en lägenhet och börjat bekanta sig med sin nya hemort.

– Jag har varit runt lite. Jag har lite kvar där innan jag kan säga att jag känner staden. Men det verkar vara en trevlig stad och bra folk överallt, säger Wännström.

– Det verkar som det är en hockeystad på något sätt. Många som kan och engagerar sig i hockeyn. HV är väl stora här i ‘‘Jönnet’’.

Du säger ‘‘Jönnet’’.

– Man försöker plocka upp lite ord ganska fort. Dialekten har jag inte riktigt. Men de där små orden plockar man upp fort. Jag kommer nog aldrig parta småländska så. Men små ord plockar man upp oavsett var man är, säger Wännström och skrattar.

Har du hunnit plocka upp några andra ord?

– Jag har spelat med en del killar från Jönköping innan. Så det är väl mer lite annorlunda meningsuppbyggnader. Men så länge vi förstår varandra är jag nöjd.

Wännström och övriga spelare i HV-truppen tränar veckan ut. Därefter väntar semester till slutet av juli.

– Efter säsongen så var jag ute och reste lite så jag hade tänkt att spendera semestern hemma i Gävle med familj och ta det lugnt och träna på. Försöka komma i bra form till efter semestern när det roliga börjar, säger Wännström.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load