Adam Almquist. Foto: Mattias Landström

Almquists löfte till HV71 – inför återkomsten

Adam Almquist har bytt HV71 mot rivalen Frölunda. Men även om han nu ska försöka besegra sitt gamla lag ger backen ett löfte till Jönköpingsklubben och dess fans. 
   – Jag kommer inte att jubla om jag gör mål mot HV71 i första matchen i Kinnarps Arena, säger Almquist till Nordicbet.com. 

Adam Almquist var en av de spelare som inte förlängde sitt kontrakt eller fick ett förnyat avtal med HV71 efter förra säsongen.

Ny klubbadress blev i stället rivalen Frölunda från Göteborg.

Men inför att Huskvarna-sonen Almquist skrinar in på isen i Kinnarps Arena lördag 4 november avlägger han nu ett löfte till sin gamla klubb och dess fans.

– Det kommer bli speciellt. Jag har ju växt upp med HV71 och HV-låten. Jag kommer inte att jubla om jag gör mål mot HV71 i första matchen i Kinnarps Arena. Som tur är så gör jag ju inte så många mål, men skulle det hända så blir det ingen målgest, säger Almquist i en intervju med Nordicbet.com.

Samtidigt vill Almquist snuva sin moderklubb på guldglädjen nästa säsong. Målsättningen tillsammans med Göteborgslaget är klar.

– Att vinna allting. SHL och CHL. Man vill alltid vinna, och CHL har jag inte vunnit tidigare så det skulle vara kul att få även den trofén till samlingen, säger Almquist.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load