Anton Björck-Teuscher var snabbast i tävlingsklassen när Jönköping Open Water avgjordes i Munksjön. Foto: PeaX Svensson.

Han simmade snabbast mitt i sta´n

Simfest mitt i sta´n.
Och Anton höll för favorittrycket.

Jönköping Open Water har avgjorts i Munksjön på lördagen och 200 deltagare har simmat tre olika sträckor, 600, 1400 och 2800 meter.

I tävlingsklassen (2800 meter) blev det en favoritseger då  Anton Björck-Teuscher vann med två sekunder före Mike Thorén.

– Till en början var det lite kyligt i vattnet. Jag gick ut hårt under det första varvet, sedan simmade jag lite långsammare under den förta hälften av det andra varvet för att öka på slutet, säger Anton Björck-Teuscher.

Vinnaren är från Göteborg och tävlar för S02. Han har en tung meritlista i öppet vatten. Anton har vunnit Swedish Open Challenge ( där ingår åtta tävlingar i landet där de fyra bästa räknas varav Jönköping Water Open är en)  två gånger. Dessutom har Anton även vunnit Vansbroloppet vid två tillfällen.

Anton fick tiden 31.29 och han var fyra minuter före bästa kvinnan i mål, Angela Fox från Malmö.

– Vi är väldigt nöjda med tävlingen. Munksjön är en fantastiskt plats och representanter från simförbundet har varit här och internationella förbundet ser gärna att en Europacuptävling läggs här i Jönköping, säger Christin Berglund i  arrangerande JSS.

Det här var sjätte gången som JSS anordnade Jönköping Open Water och tre personer har simmat samtliga gånger. Det är Lennart Lindbom, Tobias Lindbom och Kent  Lundgren.

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load