J-Södras Tommy Thelin i kamp med Göteborgs, Mads Albaek, i matchen på Stadsparksvallen. Foto: TT

Strandberg: Kreativa J-Södra-spelare saknades

Daryl Smylie var avstängd. Robert Gojani är knäskadad och kan bli borta ett tag. 

Det är två av J-Södras mest kreativa och målfarliga spelare och jag saknade de här båda herrarna i förlustmatchen mot IFK Göteborg med 0–2 när Allsvenskan omstartade med match på Stadsparksvallen. 

J-Södras offensiv har varit och är ett problem den här säsongen och med de här båda herrarna borta förstod jag att det kunde bli en tuff uppgift mot Änglarna från Göteborg, en klubb som 2017 lever mycket på sitt namn.

För rent fotbollsmässigt ljuger inte Göteborgs tabellplacering.  Jag anser att de blåvita lirarna från Göteborg stundtals har ett väl statiskt spel där mycket går ut på att hitta Tobias Hysén och Mikael Boman på topp.

Då gillar jag J-Södras rörliga spel mer. Lirarna skiftar positioner på ett helt annat sätt.

Men det måste också finnas spets i avslutningarna och det är det som är J-Södras dilemma. Laget kommer i många matcher fram till alldeles för få målchanser och när de väl gör det har de för få matchvinnartyper. Jag saknar en sådan som Pawel Cibicki från fjolårets upplaga.

Robert Gojanis spelsinne och Daryl Smylies oberäkneliga spelstil fattades mot Göteborg. Joakim Karlsson, vadskadad, var heller inte med och Karlsson hade behövts mot herrar Boman och Hysén, men Alex Portillo ersatte honom ändå klart godkänt.

Den inledande halvan av matchen bjöd inte publiken på någon större underhållning och chanser. Tobias Hysén och Stian Aasmundsen hade respektive lags främsta tillbud, men U21-landslagsmålvakterna Pontus Dahlberg i IFK och Anton Cajtoft i J-Södra räddade vid dessa tillfällen.

Däremot hann inte Cajtoft ner på Mikael Diskeruds skott efter 27 minuter och därmed var det 1–0 för Göteborg.

En ledning som Mads Albaeck och Mikael Boman kunde ökat på i inledningen av den andra halvleken,  men den rätta skärpan saknades i avslutningarna.

Tom Siwe hade några minuter senare ett gyllene tillfälle att kvittera för gröntröjorna, men hans nick tog i ribban.

Dzenis Kozica hade nästa Södra-tillbud, men Pontus Dahlberg räddade hans friläge.

Istället slog en skyttekung till. Tobias Hysén sprang sig loss och sänkte J-Södra med sitt 2–0-mål.

Något mål för J-Södra blev det inte och därmed en tung omstart. Skador och avstängningar brukar det bli mer av under den senare delen av en serie. Då gäller det att ha en så bred trupp som möjligt. Svaret på om J-Södra har det kommer vi få framåt hösten. Vad jag saknar är en riktig målskytt.

ALLT OM J-SÖDRA

LÄS OCKSÅ: FLERA SAKNAS I J-SÖDRA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load