Allt är nu på plats cyklarna upphängda i nummerordning och funktionärer på plats. Det är klart för start. Foto: Hans Järeby

Drygt två tusen laddade väntar på start i Ironman

Nu väntar och finladdar drygt två tusen tävlande på start i årets Ironman, den andra tävlingen i Jönköping. PÅ lördagskvällen kom de sista tävlande till Jönköping och lämnade in cykel och övriga grejer på Östra Torget. En kille från Schweiz hade förlorat sin cykel i Frankfurt, men på något mirakulöst sätt kom den fram på lördagskvällen. En nervös väntan var över för den tävlande.

På Östra torget pågick den sista finslipningen inför söndagens stora idrottshändelse i årets Idrottsstad Jönköping. Ljudanläggningar kopplades in och de sista tävlande kom med sina grejer. Funktionärer var på plats för att bekanta sig med tävlingsområdet. Kommunens parkeringsvakter hade fullt sjö och försöka bli av med de bilar som trots tillfälligt p-förbud ändå parkerat. Förra året gick det åt tre bärgningsbilar att köra bort bilar om stod i vägen. VI säger lycka till till de tävlande som vi så klart följer under tävlingsdagen och icke minst Jönköpingshoppet Åsa Lundström som går för seger.

fakta

Ironman 70.3 

 

Tävlingen är en triathlon som innefattar simning, cykling och löpning i en följd över olika distanser. Starten går vid Munksjön klockan 9:00 där deltagarna simmar 1.9 km. Sedan tar sig alla snabbt till Östra Torget där torra kläder och cykel väntar inför 90 kilometer cykling och tävlingen avslutas med 21 kilometer löpning runt Munksjön till målet i Rådhusparken. Första målgången beräknas bli cirka 12:45.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load