Erik Holmberg och Åsa Lundström. Foto: Mattias Landström

Stjärnorna kärleksbombar Jönköping efter Ironman

Varken Åsa Lundström eller Erik Holmberg nådde en pallplats under årets Ironman 70.3. Men hemmahoppen stöttades av publiken hela vägen in i mål. Efter det tuffa loppet hyllade de båda triathleterna åskådarna unisont.

Åsa Lundström formade händerna till ett hjärta mot bröstet när hon med hjälp av hemmapublikens jubel tog sig den sista lilla biten in mot mål i årets upplaga av Ironman 70.3 Jönköping.

– Det är otrolig stämning. Jag tror att det är som att föda barn. Upploppet är när ungen är ute och då glömmer man all smärta och så är det bara härligt allting, säger Lundström till Sport JKPG.

När hemmahjälten sprang in på den röda mattan precis framför Rådhuset hade hon varit ute på tävlingsbanan i drygt fyra timmar och hunnit med 1,9 kilometers simning, nio mils cykling och ett halvmaraton.

Hennes prestation räckte till en femteplats.

– Det känns ändå rätt så bra. Så klart hade jag önskat att det skulle varit en podieplacering. Jag är ändå nöjd med min prestation. Det var bara det att flera andra som var starkare än jag i dag, säger Lundström.

När Ironman 70.3 för första gången avgjordes i Jönköping förra året slutade Lundström på andra plats. Men hon är trots det inte besviken över att ha missat en pallplats för andra året i rad.

– Man hoppas ju på podiet. Samtidigt är det svårt att vara besviken när man gör sitt bästa. Jag har haft en period med massa tävlingar så jag vet inte vad man kan förvänta sig. Jag presterade vad jag kunde och gjorde mitt bästa. Så jag får vara nöjd ändå.

En stund tidigare hade det andra hemmahoppet, IKHP:s Erik Holmberg, sprungit in som sjua i herrklassen.

Även han hyllade stämningen runt banan.

– Det kokar här inne. Det är helt magiskt. De är grymma, publiken. Många vet vem jag är och skriker ‘‘heja Huskvarna’’, ‘‘Heja Erik’’ och ‘‘Heja Holmberg’’, säger Holmberg.

Holmberg sprang in på en tid runt 4 timmar och 8 minuter, en dryg kvart efter vinnaren Josh Amberger från Australien.

När IKHP-triathlet korsade mållinjen föll han utmattad ned till marken.

– Jag mådde lite illa, säger Holmberg.

Holmberg tappade täten under den inledande simningen för att sedan gå i kapp och förbi under cyklingen. Men när triathleterna gick in på den avslutande löpningen orkade hemmahoppet inte riktigt hänga med övriga i täten.

– Målet var 03:50-tempo men jag kände ganska snabbt att det gick inte. Efter ett och ett halvt varv var det kämpigt. Sista halva varvet kunde man bita ihop igen och tömma det sista, säger Holmberg.

LÄS OCKSÅ: STORT BILDEXTRA FRÅN IRONMAN-FESTEN I JÖNKÖPING

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load