Kim Shepherd och hans Hallby börjarspela på fredagen. Slutmålet för säsongen är kval till högsta serien, handbollsligan. Foto: PeaX Svensson

Hallby börjar resan mot målet

I morgon börjar Hallbys handbollsherrar första resan mot målet den här säsongen.

– Vi vill försöka ta en kvalplats till handbollsligan, säger Kim Shepherd, Hallbys tränare och sportchef.

För på fredagskvällen drar Hallby igång träningsspelandet då laget beger sig till Skövde och mötet med IFK som lirar i handbollsligan. Redan på söndag blir det ett nytt möte med ett lag från högsta serien då Ricoh gästar Jönköpings idrottshus.

– Vi strävar efter att få så bra motstånd i träningsmatcherna som möjligt och det är bara att bocka och buga att vi får möta de här lagen, säger Kim Shepherd.

Trots en bra säsong i fjol i allsvenskan missade Hallby en kvalplats i sista matchen. Inför årets säsong har laget tappat fem spelare och fått sex nya.

– Getoar Gjikokaj ska studera i Umeå och har lämnat oss. Han var lagkapten och känns spontant som den största förlusten.

In i laget har två målvakter kommit, Fredrik Landin och Erik Alvares från Kristianstad respektive IFK Skövde. Jesper Järlfors, Skövde,  samt RIK-trion Nikola Djordjevic (tillbaka i Hallby efter fem år),  Felix Thyberg, och Adam Jönsson är de övriga.

– Jag tror att några av de här nyförvärven kan blomma ut rejält, säger Kim Shepherd.

Hallby var ett offensivt lag i fjol.  Samtidigt släppte de in för många mål.

– Vi måste förbättra defensiven och vara mer rädda om bollen i anfallsspelet så inte motståndarna kan kontra på oss, säger Kim Shepherd.

I kommande allsvenska, som Hallby inleder 17 september hemma mot Tyresö, tror Kim följande lag kommer att göra upp om seriesegern och de tre efterföljande kvalplatserna till handbollsligan.

– IFK Ystad är klar favorit till seriesegern. Önnered, Lindesberg, Alstermo, Skånela och vi själva tror jag kommer göra upp om kvalplatserna.

ALLT OM HALBY HANDBOLL – GÅ TILL VÅR HALLBYSIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load