Kevin Stenlund var tillsammans med Pierre Engvall ett utropstecken i HV i första träningsmatchen för säsongen mot Troja/Ljungby. Foto: Johan Frejdh.

Strandberg: HV-duon som kan bli något extra

Flera tongivande spelare vilade och några har ännu inte anslutit sig till truppen.

Det var en match efter ett tufft träningsläger med tre pass om dagen.

 

Jag hade inga större förväntningar på HV71:s första träningsmatch för säsongen mot Troja/Ljungby. HV föll  mot allsvenska nykomlingen Troja/Ljungby med 1–2 efter förlängning och straffar. Ett resultat som inte betyder något för framtiden och en match som man inte ska dra några större växlar på.

Det som tränarna i HV71, med huvudcoachen Johan Lindbom i spetsen, mest tittar på i träningsmatcherna är de individuella prestationerna hos spelarna och hur de så småningom ska formera de olika enheterna.

Med spelare som Topi Jaakola, Bill Sweatt, Martin Thörnberg, Oscar Sundh, Max Wärn och Linus Söderström (reservmålvakt) borta fick många unga och nya spelare chansen att visa upp sig den här fredagskvällen i Falkenberg.

Och helt klart klart var det några detaljer och spelare som fick mig att haja till lite i en sådan här match som hade lockat 300 personer, varav en hel del HV-fans, till ishallen i Falkenberg.

Juniormålvakten, Adam Åhman, visade att han är på helt rätt väg och svarade för några riktigt kvalificerade räddningar. På backsidan tycker jag att det var Erik Brännström som stack ut mest. Supertalangen kan blomma ut ordentligt den här säsongen. Det som han behöver förbättra är defensiven. På tal om defensiv. Försvarsgeneraler som Kristofer Berglund och Christer Persson visade att de blir viktiga pjäser även den här säsongen.

Nu kommer jag till det största utropstecknet och det var samarbetet mellan Kevin Stenlund och nye Pierre Engvall från Mora. Det kan vara en duo som HV-tränarna mycket väl kan satsa på tillsammans framöver. De hade Erik Andersson som kedjekompis den här kvällen.

En kedjetrio som också mycket väl kan bli permanent när SHL drar igång är den med Robin Figren, Victor Ejdsell och Mattias Tedenby. De här herrarna låg bakom 1–0-målet. Tedenby snurrade på välkänt manér och Figren kunde trycka in pucken bakom Emil Jidskog i Troja/Ljungbys kasse.

Så visst fanns det några tecken som var positiva att jobba vidare på för HV, även om det också märktes tydligt att det var första matchen  då passningarna ibland inte satt på klubbladet eller att tajmingen i skridskoåkningen var den rätta.

Men det var den 11 augusti och ett läger i benen och därför var det heller inte konstigt att HV tröttnade i slutperioden. Därför kom David Rundqvists kvittering till 1–1 inte ologiskt.

Det märktes tydligt i slutet av matchen att det här var början på mästarlagets resa för att försvara SM-guldet. Visserligen ska HV spela Champions League redan den 24 augusti, men framförallt ska laget vara helt i fas när Djurgården kommer på besök till Kinnarps Arena den 16 september då SHL startar.

LÄS ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: MYCKET HOCKEYSNACK PÅ HV-BACKENS SLÄKTTRÄFFAR

LÄS OCKSÅ: HAN TAR ÖVER KAPTENSROLLEN I HV

LÄS OCKSÅ: HV-FÖRVÄVET OM KINA OCH HYLLNINGEN TILL HV-FANSEN

LÄS OCKSÅ: HV-STJÄRNANS ”PASSNING” TILL LAGKOMPISEN

LÄS OCKSÅ: HV-STJÄRNORNA TJÄNAR MEST UNDER 30

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load