HV71 tog årets första seger. Foto: Mattias Landström

Jönsson: HV71:s sköna svar efter tysksmällen

HV71 besegrade de danska mästarna Esbjerg med 3–0 hemma i Kinnarps arena på söndagen. 

Och efter ett par riktiga bottennapp var det här ett steg i rätt riktning.

Men Jönköpingslaget har fortfarande mycket kvar att jobba på innan SHL drar i gång i mitten av september. 

Så kom den där första segern och HV71 kan andas ut – lite. De danska mästarna Esbjerg slogs tillbaka med 3–0 i den andra omgången av Champions Hockey League.

Här är tre punkter efter söndagens match.

Ledarna visade vägen
Det var ett stundtals ganska tamt HV71 i inledningen av matchen. Men när Martin Thörnberg delade ut en rejäl propp i slutet på den första perioden verkade laget vakna lite. Det fysiska spelet tog Jönköpingslaget med sig in i mittenakten där bland annat nyförvärvet Max Wärn visade att han kommer bli en riktigt tuff spelare att möta den kommande säsongen. Även Anton Bengtsson visade prov på fysisk styrka. Den här typen av spel ger laget energi.

Det sista lilla saknas…
Ja, det här var bara HV71:s fjärde match den här säsongen och naturligtvis är det en del saker som inte sitter där de ska. Skärpan framför mål är en utav dem. För även om hemmalaget äger den här matchen från början till slut skapar de ganska få riktigt heta målchanser. Och när laget väl spelar sig fram till bra lägen sitter inte pucken lika kliniskt som den, med största sannolikhet, kommer göra i omgång 27 av SHL. Alexander Ytterells 1–0 (backen stängde butiken med 2–0 i tredje och kort därpå satte Erik Andersson 3–0 på en retur) i powerplay var snyggt men i övrigt var spelet i numerärt överläge under all kritik.

…men försvarsmässigt var det som natt och dag
Efter 1–8 mot Frölunda och 1–4 mot Adler Mannheim fanns det mycket i övrigt att önska gällande HV71:s försvarsspel. Men mot Esbjerg visade laget att de trots allt är stabila bakåt (något laget visade prov på även under guldsäsongen). De danska mästarna skapade få lägen men när de väl orkade ta sig in i offensiv zon kunde HV allt som oftast ganska enkelt plocka undan pucken. Visst, Esbjerg är inte i närheten av att vara lika bra som vare sig Frölunda eller Mannheim. Men att hålla nollan i en sådan här match – där Jonas Gunnarsson fick stå still långa stunder – är trots allt bra. Det ska HV ta med sig.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load