Foto: Mattias Landström

HV-stjärnans Game of Thrones-kärlek: ’’Följt det slaviskt’’

HV71:s Fredrik Pettersson-Wentzel är ett stort Game of Thrones-fan. Och när den sjunde säsongen nu är över är målvakten besviken. 
   – Det är långt till nästa säsong, säger ”PW”.

Miljontals fans världen över satt som fastklistrade för att se säsongsavslutningen av den populära tv-serien Game of Thrones.

En utav dem var HV71:s målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel. I ett inlägg på Instagram på måndagen lade ”PW” upp en selfie med texten ’’Herregud GOT’’.

När Sport JKPG träffar målvakten efter tisdagens träning berättar han om sin kärlek till serien.

– Jag har sett det från det började. Man har följt det slaviskt nu i några år. Det är som att det blir en familjemedlem nästan, säger ”PW”.

Vad säger du om sista avsnittet?

– Det var ruggigt bra. Jag är lite ledsen nu. Det är långt till nästa säsong. Det sjuka var att jag inte visste om att det var sista avsnittet. Så det var dubbel besvikelse när jag förstod att det skulle vara långt till nästa.

Har du någon favoritkaraktär eller någon karaktär som du känner liknar dig?

– Jag gillar alla egentligen. Många hatar Cersei men hon är ändå cool på många sätt och karaktären spelas jävligt bra. Den (serien) är välgjord och har många bra och duktiga skådisar som gör att det blir bra. Det är mer det.

Men det är inte bara Game of Thrones som lockar ”PW” i serieväg.

– Jag har sett de flesta. Jag har sett alla de här Entourage, Californication, Sons of Anarchy och Suits. Jag har en favorit som heter Peaky Blinders som inte så många har sett, säger Pettersson-Wentzel.

HV-målvakten tränade på egen hand under tisdagens träningspass. Pettersson-Wentzel rehabiliterar sig fortfarande efter sin höftoperation tidigare under sommaren.

Sedan två veckor är han tillbaka på isen.

– Men bara 20-40 minuter i kontrollerade former. Jag har inte riktigt testat det fullt ut än. Men det känns väldigt bra. Dag för dag ska vi testa mer och mer. Om en, två eller tre veckor kan jag förhoppningsvis vara med till 100 procent, säger Pettersson-Wentzel.

– Jag känner mig fin och det känns bra i höften. Men det gäller att ha tålamod. Hellre än vecka mer än en vecka för lite. Det får ta den tid det tar.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load