Dylan Reese. Foto: Mattias Landström

HV-backens sagolika sommar – sade ’’ja’’ till kärleken

Det har onekligen varit en speciell vår och sommar för Dylan Reese. Efter SM-guldet med HV71 fick den amerikanske backen även gifta sig med sin Anastasia. Bröllopet ägde rum i USA under sommaren.

Dylan Reese fick inte en särskilt lång sommarledighet det här året. Men den amerikanske backen lyckades hinna med en hel del innan det var dags att sätta sig på planet tillbaka till Sverige för ytterligare en säsong i HV71:s tröja.

Och den utan tvekan största händelsen var när 33-åringen fick säga ja till sin Anastasia Kholmanskikh.

Ett stort ögonblick för backen med meriter från NHL-, KHL- och landslagsspel.

Vilket är mest nervöst, att gifta sig eller spela game 7 mot Brynäs?

– Det är en svår fråga. Jag var inte så nervös över att gifta mig. Jag visste att jag ville och att jag var redo. Vi hade ett litet bröllop. Det gjorde förmodligen det enklare. Vi var bara 18 stycken. Så det var fint, säger Reese till Sport JKPG.

– När det gäller hockey så är du alltid nervös före en match. Men så fort pucken släpps så är det bara ännu en hockeymatch oavsett om det är game 7 eller inte. Du spelar bara ditt spel på det sättet du kan spela det.

Under sommaren fick backen även en chans att rehabilitera den rygg som spökade under stora delar av förra säsongen.

– Det känns bra. Mycket bättre än jag hade väntat mig efter all träning. Du kan inte riktigt förbereda dig för vad du kommer stöta på under säsongen. Men jag mår bra. Mycket bättre än under slutspelet förra säsongen, säger Reese.

Amerikanen har spelat båda HV71:s CHL-matcher den gångna veckan. Nu väntar ytterligare två innan SHL drar i gång i mitten på september.

På torsdag ställs Jönköpingslaget mot danska Esbjerg på bortais innan tyska Adler Mannheim väntar på lördag.

– Vi har en lång väg att vandra. Laget vet det. Vi har inte riktigt hittat vår fart eller vår kemi mellan spelarna. Men vi jobbar hårt varje dag. Vi gjorde några bra saker i förra matchen (seger med 3–0 mot Esbjerg, reds. anm.), säger Reese.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load