Jminis krönikör tycker att HV71 har börjat hitta rätt. Foto: Mattias Landström

Jönsson: Danskkrossen gav välbehövliga svar för HV71

HV71 besegrade de danska mästarna Esbjerg med 7–2 på bortais på torsdagen.

Men det var inte segern som var det viktigaste den här kvällen.

Nej, det var snarare att Jönköpingslagets offensiva spjutspetsar visade att de äntligen har börjat hitta rätt.

Det kändes tveksamt inför HV71:s tredje tävlingsmatch den här säsongen. Jönköpingslaget hade inför mötet med de danska mästarna Esbjerg knappast rosat marknaden med sitt spel.

Men den här kvällen lossnade det trots allt nämnvärt för de regerande svenska mästarna. Vi snackar islossning av högsta klass.

Martin Thörnberg satte 1–0 i powerplay tidigt i den första perioden. Kevin Stenlund utökade i den andra efter en delikat passning av Erik Brännström (även Mattias Tedenby noterades för en passningspoäng). Erik Andersson satte 3–0 kort efter på en klockren genomskärare från Pierre Engvall. Poängmakaren Victor Ejdsell fick även han ge sitt första offensiva bidrag till HV71 den här kvällen. Den 22-årige centern tryckte upp ett dragskott i krysset och efter 40 spelade minuter stod det 4–0 till gästerna.

Det finns förstås fortfarande delar som HV måste jobba på inför SHL-starten om drygt två veckor. Stundtals slarvar laget lite i såväl offensiv som defensiv zon. Och visst tog Jönköpingslaget lite för många utvisningar mot ett, i ärlighetens namn, ganska mediokert motstånd.

Samtidigt är det förstås svårt att klaga på en defensiv som håller nollan för andra matchen i rad och dödar utvisning på utvisning. Esbjerg reducerade visserligen till 1–4 i spel fem-mot-tre i den tredje perioden. Men överlag var det stabilt.

Men det viktigaste den här kvällen var ändå att offensiven lossnade. Hittills har det sett svajigt ut framåt för HV71. I kväll var det stor skillnad.

Att spelare som Thörnberg, Tedenby, Engvall och Ejdsell gör poäng är bara positivt. Det kommer säkerligen stärka deras självförtroende när den ”riktiga” premiären mot Djurgården närmar sig med stormsteg.

Det skadade ju inte heller att Bill Sweatt fick sätta 5–1 och Sebastian Wännström 6–1 (på passning från Ejdsell och David Ullström) och Ullström 7–1 i slutperioden.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load