(30) Linus Söderström i vit mask, HV71 - Djurgårdens IF Foto: Mattias Landström

Söderströms sköna revansch på Djurgården

Söderströms sköna revansch på Djurgården
Linus Sandström hade tillhört Djugården sedan 2011/2012 och dom flesta förväntade sig nog att han skulle få chansen i Djurgården efter succén i JVM men så blev det inte. När han skulle återvända från sitt lån från Vita Hästen så fick han veta att han inte längre var önskad.
– Djurgården sa att jag inte skulle hålla i SHL och att man inte ville ha mig, säger Linus Söderström till sajten hockeysverige.se.

När Linus Söderström gjorde stor succé i JVM 2016 där han blev vald till turneringens bästa målvakt så var det nog många som förväntade sig att han skulle bli kvar i Djurgården som han tillhörde trots att han var på lån i Vita Hästen. Men det blev ingen fortsättning för Linus i Djurgården. Klubben satsade istället på andra målvakter och Linus fick leta ny klubb. Det blev till slut HV71, något som målvaktstalangen är mycket nöjd med idag.

– HV71 var perfekt för mig och jag är väldigt tacksam över det som hände. Nu har jag fått komma till en förening som behandlar mig väl och tror på mig. Det känns väldigt bra, säger han till hockeysverige.se

I HV71 har det blivit 12 matcher i SHL i år för Linus. I dom matcherna har han haft en räddningsprocent på 93.22, vilket är bättre än målvaktskollegan Fredrik Pettersson Wentzel som har 90.74. Dock har Pettersson Wentzel spelat 22 matcher.
Den unge Linus ser inte att ”PW” går före i kön som ett stort problem utan han väljer istället att hylla ”PW” och berättar om hur mycket han kan lära sig av sin äldre och mer rutinerade kollega.

–”PW” har spelat många säsonger i SHL och är en jättebra målvakt. Det är självklart kul att vara här och få jobba med honom och ta lärdom ifrån, vad han har gått igenom och hur han jobbar på isen. Vi har egentligen inte samma spelstil, men jag kan ändå titta på honom och se vad han gör ute på isen för att bli framgångsrik, säger Linus.

Om man kollar på statistiken så kan man lugnt säga att Linus fått sin revansch och visat att han håller i SHL då hans räddningsprocent (93.22) även är bättre än Mikael Tellqvist (90.5) och Adam Reideborn (89.4) som är målvakterna Djurgården valde att satsa på istället.

-----

No more pages to load