Antons storspel för Dalen mot högre höjder – se alla bilder från publikfesten

Seriens bäste målvakt, Anton Svensson, visade vägen när Dalen hade en jubelkväll inför storpublik mot Vimmerby i Södra HockeyEttan.

Dalen vann  med 5–1 och tog därmed ytterligare ett kliv mot högre höjder, spel i Allettan efter nyår. Laget har tre poäng tillgodo på Tranås som också vann sin onsdagsmatch klart mot Grästorp borta.

–  Det gick bra för hela laget nerifrån mig till forwards. Jag har haft ett bra flyt och har fått förtroendet från vår tränare, Pelle Gustafsson, säger Anton Svensson.

Den viktiga toppmatchen i Skandia Mäklarna Center hade döpts till ”publikfesten” då det var gratis entré.  Dalen har ett snitt på på 256 personer i år och nu var det omkring 500 personer i hallen.

Matchen startade med ett ursinnigt tempo från gästerna, men längst bak i Dalens mål storspelade Anton Svensson, som statistiskt sett är söderettans bäste målvakt.

–  Jag försöker inte fokusera på det, men visst stärker det här mig. Allt går lättare, säger Anton Svensson.

Svensson svarade för den ena paraden efter den andra under främst den första hälften av perioden som Vimmerby dominerade stort. Närmast ett mål var gästerna då ett skott hamnade i målramen.

Efter Vimmerbys storoffensiv kom Dalen tillbaka lite under den andra hälften av perioden och flyttade upp sina positioner.

Efter drygt 16 minuters spel var Daniel Håkansson och Victor Romfors farligt framme, men då blev det inget mål. Istället skulle det bli det i anfallet efter då Kalle Hult gjorde 1–0 till hemmapublikens jubel.

Något mer mål blev det inte i perioden som Dalen vann trots att Vimmerby vann skotten klart med 15–8.

–  De hade första perioden och i den andra hade de något friläge. Den tredje perioden stängde vi bra, säger Anton Svensson.

I mittenakten fick Dalen en smakstart då Julius Helle Larsson kunde göra 2–0 efter knappt fem minuters spel. Dalen spelade betydligt bättre i den här perioden och hade bud på fler mål. Kalle Hult var riktigt på bettet den här  kvällen och hade två giftiga lägen att öka på målskörden. Vimmerby hade också ett gyllene reduceringstillfälle då Hampus Harlestam kom ensam med Anton Svensson, men denne avvärjde detta också. Detta i en period som det också blev ganska tufft i. Den värsta incidenten var när Dalens, Anton Johansson, blev fult nerslagen av Jesper Kokkonen i Vimmerby. Det tog bara 18 sekunder på den utvisningen innan Victor Romfors gjorde 3–0.  Strax efteråt var det dags igen för ett fult tilltag från en Vimmerbyspelare på Anton Johansson och den här gången var det Jakob Karlsson som åkte ut.  Dalen hade sedan bud på 4–0, men Tom Jankovic skott tog i stolpen och ut.

Knappt fyra minuter in i slutperioden small det igen bakom Vimmerbys målvakt, Johan Kallio. Givetvis var det hete Kalle Hult som gjorde 4–0-målet. Till slut fick Anton Svensson rekapitulera då Dennis Fröland reducerade till 1–4 i powerplay, men närmare än så kom inte gästerna. Istälelt fastställde Timmie Persson slutresultatet till 5–1.

För Dalen återstår två omgångar. Kristianstad hemma på lördag och HA74 Sävsjö borta på luciadagen, 13 december.

– Det kan inte bli bättre. Vi har Vimmerby och Kristianstad den här veckan. Nu började vi med att slå Vimmerby. Ingen har riktigt trott på att vi kan gå till Allettan, men vi har hela tiden trott på det, säger Anton Svensson.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load