Daniel Koutcho (vänster) är klar för ett år i Assyriska. Foto: PeaX Svensson

Assyriskas nya drag – lånar J-Södra-talang

Assyriskas nya drag – lånar J-Södra-talang

Han skrev nyligen på ett a-lagskontrakt med Jönköpings Södra. Men nu står det klart att det blir en säsong i division 2 för mittfältstalangen Daniel Koutcho som lånas ut till Assyriska.

Daniel Koutcho ville spela a-lagsfotboll. Då dök Assyriska upp som ett alternativ för mittfältaren som nyligen skrev på ett a-lagskontrakt med Jönköpings Södra.

– Det kändes bra direkt. Tegan sade att om jag ville så kunde jag börja. Då sade jag ja, säger Koutcho.

– Tanken var att jag skulle träna hela året med dem . Jag kanske skulle få spela men chanserna var inte så stora.

Koutcho, född 1998, lånas ut till Assyriska från Jönköpings Södra under säsongen 2017. Klubben, som är nykomling i division 2, presenterade sitt senaste nyförvärv under en pressträff på måndagseftermiddagen.

– Vi har sett honom lite under träning de senaste två veckorna. Styrkorna han har är i passningsspelet och teknisk skicklig. Så vi hoppas han kan ta ytterligare steg med oss i år, säger James Gorial, assisterande tränare i Assyriska, som tar över rollen efter Michell Haidari som nu blir spelare på heltid.

Den talangfulle mittfältaren själv säger att han hoppas bidra med just ett bra passningsspel men även i spelet på små ytor och som ett vapen på den offensiva tredjedelen.

Koutcho är den senaste i raden av nyförvärv som Assyriska gjort inför säsongen. Sedan tidigare har Tomas Hansson, Robert Benke, Karl Granbom, Kirill Laptev och Kristian Kairouz anslutit till laget.

I nuläget finns det ett par platser kvar innan truppen kommer vara full. Assyriska har också planer på att låna ut en del spelare till bland annat Råslätt SK.

LÄS OCKSÅ: ASSYRISKA VÄRVAR DUBBELT – PLOCKAR IN J-SÖDRA-TALANG

LÄS OCKSÅ: ASSYRISKA VÄRVAR DUO – FRÅN LOKALKONKURRENTEN

-----

No more pages to load